Guardiola prijst 'ongelooflijke' Nasri: 'De bal is veilig bij hem'

Reacties

Pep Guardiola heeft lovende woorden over voor Samir Nasri. De Fransman kende een sterke voorbereiding bij Manchester City, maar lijkt evengoed op weg naar de uitgang.

Guardiola prijst 'ongelooflijke' Nasri: 'De bal is veilig bij hem'

In aanloop naar het eerste seizoen van Guardiola bij City koos Nasri vorig jaar voor een huurperiode bij Sevilla. 'We wilden hem houden, maar hij besloot naar Spanje te gaan en ik wil graag werken met spelers die ook met ons willen werken', vertelt de manager aan Sky Sports.

Bij Sevilla maakte Nasri regelmatig indruk, maar door blessureleed kwam hij niet verder dan dertig officiële duels. Terug bij City laat de dertigjarige spelmaker zich zien. 'Ik heb hem drie wedstrijden zien spelen en zien trainen en ik wacht nog steeds op een slecht optreden van hem. Hij is een speler met een ongelooflijk vermogen de bal te behouden in de kleine ruimte. De bal is altijd veilig bij hem, dat is zijn speciale kwaliteit', aldus Guardiola.

Ondanks die lovende woorden lijkt een vertrek nabij voor Nasri. De concurrentie voor de posities achter en rond de spits is met onder anderen Kevin De Bruyne, David Silva, Bernardo Silva, Raheem Sterling en Leroy Sané namelijk moordend. 'Hij kent de situatie. We hebben veel middenvelders, dus we gaan het zien. Het is net als met Eliaquim Mangala: zij moeten met hun zaakwaarnemer een beslissing maken, maar als hij blijft, zullen we voor hem zorgen.'

Spits Kelechi Iheanacho lijkt die beslissing al gemaakt te hebben. 'Ik verwacht dat Kelechi naar Leicester gaat. Ik wil niets verkeerd zeggen, maar dat denk ik', zegt Guardiola over de twintigjarige spits.

Lees op VI PRO een uitgebreide analyse van het nieuwe systeem van Pep Guardiola bij Manchester City.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.