Guardiola over kritiek 'vergeten' huurling: 'We lenen 250 spelers uit'

Reacties

Het Champions League-tweeluik tegen Manchester City betekent voor Pedro Porro een weerzien met zijn werkgever. Al is er volgens de rechtsback van Sporting Portugal van een weerzien geen sprake. Hij uitte eerder kritiek op City en manager Pep Guardiola, die maandag terugkwam op zijn woorden.

Guardiola over kritiek 'vergeten' huurling: 'We lenen 250 spelers uit'
© Pro Shots
Sporting Lissabon
Sporting Lissabon
0 - 5
Manchester City
Manchester City

City telde in de zomer van 2019 twaalf miljoen euro naar voor Porro, die overkwam van zusterclub Girona. De Spanjaard werd direct verhuurd aan Real Valladolid en een jaar later zelfs voor twee seizoenen aan Sporting. 'Ik heb nog nooit met Guardiola gesproken. Ik denk niet eens dat hij weet dat ik bij City onder contract sta', zei Porro in de zomer van 2021 tegen de Portugese krant A Bola.

Porro kampte dit seizoen enkele weken met een spierblessure, maar is verder zeker van een basisplaats bij Sporting. De kans is aanwezig dat hij dinsdag start tegen City. In aanloop naar de wedstrijd kreeg Guardiola de vraag of hij Porro kent. 'Natuurlijk ken ik hem', zei de manager van City ietwat geïrriteerd.

'Maar wij verhuren misschien wel tweehonderdvijftig spelers en ik kan niet met ze allemaal praten, die tijd heb ik niet', vervolgde Guardiola met gevoel voor overdrijving. 'Ik ben blij dat het goed gaat met hem. Ik heb hem regelmatig aan het werk gezien. In sommige wedstrijden doet hij mee en in sommige niet.' In werkelijkheid verhuurt City dit seizoen 34 spelers.

Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Meer Sporting Portugal
Meer over Sporting Portugal
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.