Waarom Atalanta Bergamo als absolute huurkoning een probleem heeft

Reacties

De FIFA gaat een limiet stellen aan het aantal huurlingen. Met name voor huurkoning Atalanta Bergamo zal dat gevolgen hebben.

Waarom Atalanta Bergamo als absolute huurkoning een probleem heeft
© Pro Shots

Het verhuren van spelers wordt aan banden gelegd, waarbij de FIFA opteert om binnen afzienbare tijd de limieten in te stellen. Dit betekent dat clubs volgend seizoen maximaal acht spelers mogen huren of verhuren. In de jaren erna wordt dat verder afgebouwd. In 2024 zijn het er ten hoogste nog maar zes.

In het begin limiteert de FIFA alleen de internationale huurconstructies, maar uiteindelijk zullen die ook nationaal moeten gelden. Het is nog niet exact duidelijk vanaf hoeveel opleidingsjaren een voetballer als zelf geschoold geldt, maar helder is wel dat clubs die gewend zijn groot in te kopen een probleem hebben.

Manchester City, met 34 tentoongestelde etalagevoetballers, zal de strategie moeten bijstellen. City is overigens geen recordhouder. Zo is het vooral in Italië gebruikelijk hele pelotons voetballers onder contract te hebben.

Atalanta Bergamo spant de kroon, met liefst 63 verhuurde spelers. Sam Lammers, die voor Eintracht Frankfurt speelt, is een van de elders gestalde spelers. La Dea wordt gevolgd door Juventus (40) en Genoa (39).

© VI

Lees op VI PRO meer over de ingreep die de FIFA gaat doen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.