Guardiola over City-succes: 'We hebben veel geld'

Reacties

Pep Guardiola heeft een simpele verklaring voor het succes van Manchester City: geld. De Catalaan zag zijn ploeg woensdag ten koste van Borussia Mönchengladbach voor de negentiende keer op rij zegevieren.

Guardiola over City-succes: 'We hebben veel geld'
© Pro Shots
Borussia Mönchengladbach
Borussia Mönchengladbach
0 - 2
Manchester City
Manchester City

Op de persconferentie na de 0-2 triomf kreeg Guardiola het verzoek om de belangrijkste reden te noemen waarom Manchester City zo fabuleus presteert. 'We hebben veel geld, waardoor we ongelooflijk goede spelers kunnen vastleggen', antwoordde de tacticus, die daarmee op subtiele wijze het gras onder de voeten van de criticasters van de club wegmaaide, oftewel de mensen die erop wijzen dat Manchester City zijn plek in de elite heeft gekocht.

'Zonder de kwaliteit van al die goede spelers die we binnenhaalden, waren we niet in staat geweest dit te doen', vervolgde Guardiola, die sinds zijn aantreden in de zomer van 2016 voor dik negenhonderd miljoen euro aan spelers haalde. 'Deze groep is fantastisch.'

In de Champions League is Manchester City bijna niet te passeren:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Toch ziet de manager zijn ploeg niet als favoriet voor de eindzege in de Champions League. 'Als ik Bayern München aan het werk zie, dan zou ik ons niet zo omschrijven. Maar goed, mijn belangrijkste doel is nu West Ham United, onze volgende tegenstander.'

Bij het kruipen in de underdogrol wijst Guardiola ook op het verleden. 'Deze club heeft één keer de halve finale bereikt in tien jaar tijd. Maar als men vindt dat wij dit toernooi kunnen winnen, dan is dat geen probleem hoor.' Onder leiding van de Catalaan sneuvelden The Citizens achtereenvolgens in de achtste finale en drie keer de kwartfinale van het miljardenbal. Als beulen fungeerden AS Monaco, Liverpool, Tottenham Hotspur en Olympique Lyon.

Pep Guardiola draait er niet omheen.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.