Grote uitblinker stelt City voor dilemma: 'Misschien wil hij vertrekken'

Reacties

Juist in de week dat hij nadrukkelijk in verband werd gebracht met een vertrek bij Manchester City, speelde Gabriel Jesus zijn beste wedstrijd in bijna vijf jaar in Engeland. Achteraf ging Pep Guardiola in op de toekomst van de 25-jarige Braziliaan.

Grote uitblinker stelt City voor dilemma: 'Misschien wil hij vertrekken'
© Pro Shots
Manchester City
Manchester City
5 - 1
Watford
Watford

Pas voor de zeventiende keer in 33 Premier League-duels mocht Jesus zaterdag in de basis beginnen bij City, omdat Riyad Mahrez, Phil Foden en Bernardo Silva rust kregen. De Braziliaan greep die kans met beide handen aan: binnen 53 minuten had hij vier goals én een assist achter zijn naam. Het arme Watford had totaal geen antwoord op het frivole spel van Jesus, die vanaf rechts telkens succesvol naar binnenkwam.

Zijn weergaloze optreden kwam op een bijzonder moment: deze week kwam naar buiten dat Jesus in de zomer zeer waarschijnlijk gaat vertrekken bij City. De club uit Manchester is immers bezig met de komst van Erling Haaland, terwijl ook Julián Álvarez naar het Etihad Stadium komt. Jesus heeft een contract tot 2023, wat hem interessant maakt voor veel clubs. Arsenal, de club van Mikel Arteta, die bij City lang samenwerkte met Jesus, zou één van de meest geïnteresseerde clubs zijn.

Met zijn optreden tegen Watford toonde Jesus duidelijk zijn waarde voor City. Guardiola was achteraf lyrisch: 'Als er één persoon is in de wereld die dit verdient, dan is het Gabriel', zei de manager tegen de BBC. 'Ik ben de gelukkigste man ter wereld vanavond, want Gabriel levert altijd. Hij traint hard, is ongelooflijk positief en doet alles in het belang van het team. Daarom zal hij een lange en succesvolle carrière hebben', verzekert de Spaanse coach.

Of dat ook bij City zal zijn, is dus de vraag. 'Wat we presteren dit seizoen, doen we ook dankzij Gabriel, hij is één van onze beste spelers. Maar iedereen wil elke week negentig minuten spelen. Aan het einde van het seizoen zal ik misschien zeggen dat ik zijn contract wil verlengen en moeten we hem overtuigen om te blijven. Maar misschien wil hij meer spelen en wil hij vertrekken', lichtte Guardiola een tipje van de sluier op.

'Op dit moment denk ik daar niet aan. We moeten nu focussen, we hebben nog zeven, hopelijk acht wedstrijden te gaan dit seizoen. Dat is mijn enige zorg. Niemand weet wat er aan het einde van het seizoen gebeurt', aldus Guardiola.

Jesus zelf had een grote glimlach op zijn gezicht: 'Ik ben hier om het team te helpen met doelpunten, assists of andere zaken. Vandaag was het mijn dag, dinsdag (Champions League-duel met Real Madrid, red.) misschien die van iemand anders. Iedereen wil de grote wedstrijden spelen, dat geldt ook voor mij.'

Premier League

Stand Premier League 2021/2022

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
29
6
3
99-26
+73
93
2
Liverpool
38
28
8
2
94-26
+68
92
3
Chelsea
38
21
11
6
76-33
+43
74
4
Tottenham Hotspur
38
22
5
11
69-40
+29
71
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.