Grote schrik om Lozano tijdens stilgelegde Gold Cup-start Mexico

Reacties

Mexico is niet met een goed gevoel begonnen aan het toernooi om de Gold Cup. De ploeg van trainer Gerardo 'Tata' Martino kwam in de openingswedstrijd niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel tegen Trinidad en Tobago. Hirving Lozano moest de wedstrijd al vroeg staken na een nare botsing.

Grote schrik om Lozano tijdens stilgelegde Gold Cup-start Mexico
© Pro Shots

Al na tien minuten ging het gruwelijk mis voor Lozano, die combineerde met Funes Mori en richting het doel ging. De aanvaller kreeg vervolgens een duw, ging naar de grond en kwam met zijn hoofd hard tegen de knie van de uitkomende keeper Marvin Phillips. Lozano lag minutenlang op het veld en werd verzorgd, waarna hij met een karretje van het veld werd gereden. De Mexicaanse bond meldde na de wedstrijd via Twitter dat de situatie van Lozano stabiel was en dat de voormalig PSV'er bij bewustzijn was.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Jorge Theiler, de assistent van bondscoach Martino, zei na afloop tijdens de persconferentie dat het incident met Lozano de Mexicaanse ploeg duidelijk had beïnvloed. 'Daarna lieten we veel kansen liggen. Er was maar één ploeg dominant vandaag en dat waren wij, maar de goal wilde niet vallen.' Met acht titels is Mexico recordkampioen van het toernooi om de Gold Cup, maar het wilde in Arlington, Texas nog niet lukken voor de titelfavoriet.

Met Ajacied Edson Álvarez en PSV'er Erick Gutiérrez op het middenveld reeg Mexico de kansen aaneen. Doelman Phillips bleek de sta-in-de-weg van Mexico, dat uiteindelijk dertig doelpogingen noteerde tegen Trinidad en Tobago. De keeper stond na afloop op zeven reddingen en werd de Man of the Match. De wedstrijd werd twee keer stilgelegd door scheidsrechter Ricardo Montero vanwege discriminerende teksten van Mexicaanse fans. 'Dit schrijft het anti-discriminatieprotocol van de Concacaf voor', zo meldde de Gold Cup via de officiële kanalen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Mexico
Meer over Mexico
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.