Grote defensieve problemen voor Slavia Praag tegen Feyenoord

Reacties

Slavia Praag-huurling Mick van Buren kondigde het al aan: Slavia Praag moet puzzelen voor de wedstrijd tegen Feyenoord. Met name defensief zijn er grote zorgen in het Praagse kamp.

Grote defensieve problemen voor Slavia Praag tegen Feyenoord
© Pro Shots

Het grootste probleem is de bezetting van de linksbackpositie. Slavia heeft eigenlijk geen echte linksback meer tot de beschikking door de schorsing van Srdjan Plavsic. Zijn meest waarschijnlijke vervanger, Oscar Dorley, raakte afgelopen weekend in de topper tegen Viktoria Plzen geblesseerd. Een andere optie, Jan Boril, is ook geblesseerd. Trainer Jindrich Trpisovsky (foto) heeft de pas zeventienjarige David Beranek uit de Onder 19-ploeg meegenomen naar Rotterdam. Hij moet zijn debuut in het eerste elftal van Slavia nog maken.

Meest waarschijnlijk is dat de jonge Beranek als noodverband op de bank plaatsneemt en dat de oefenmeester een aanvaller als linksback opstelt. Linksbuiten Peter Olayinka wordt als mogelijke optie gezien om als linksback opgesteld te worden, maar ook hij lijkt niet honderd procent fit. Trpisovsky koos eerder in het Conference League-toernooi tegen Fenerbahçe al eens voor een dergelijke oplossing op de rechterflank. Rechtsbuiten Ivan Schranz stond toen – voor het eerst in zijn profbestaan – als rechtsachter geposteerd. Ook eerste keus Plavsic is een tot linksback omgeturnde aanvaller.

Met de aanvallende backs die over een groot loopvermogen beschikken, lijkt het aannemelijk dat Slavia met drie man centraal speelt. Toch zijn er ook voor die posities personele problemen. Aiham Ousou zit een schorsing uit, terwijl David Hovorka niet op de spelerslijst staat voor de Conference League. Taras Karachaba is net terug na een blessureperiode, maar kan spelen. Ondrej Kudela is ook een mogelijkheid, maar hij zat opmerkelijk genoeg afgelopen weekend tegen Viktoria Plzen niet eens op de bank. De in de winter van Dynamo Ceske Budejovice overgekomen Maksym Taloverov stelt de oefenmeester het liefst op als defensieve middenvelder, maar hij zal tegen Feyenoord wellicht centraal achterin nodig zijn.

Op het middenveld moet Slavia de afwezigheid van Lukas Masopust opvangen, terwijl ook Petr Sevcik niet beschikbaar is. Tegen Viktoria Plzen speelde zondag Ondrej Lingr naast Jan Holes en Ibrahim Traoré op het middenveld.

Lees hieronder meer over de komende Conference League-tegenstander van Feyenoord.

Bekijk hier al onze video's
Meer Slavia Praag
Meer over Slavia Praag
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.