Grim legt uit: hoe Willem II het Ajax lastig maakte

Reacties

Willem II presteert eigenlijk al sinds het najaar dramatisch, maar leek zaterdagavond op weg naar een stunt tegen Ajax. Voor hoofdtrainer Fred Grim was het dan ook flink balen toen Jurriën Timber vlak voor tijd alsnog toesloeg namens de Amsterdammers.

Grim legt uit: hoe Willem II het Ajax lastig maakte
© Pro Shots
Willem II
Willem II
0 - 1
Ajax
Ajax

'We volgden het plan en voerden de tactische taken goed uit. Het is dan pijnlijk als je niet minimaal een punt eruit haalt', zo treurde Grim voor de camera van ESPN.

Verrast door het spel van zijn ploeg was de ex-doelman van Ajax niet. 'Nee, ik vond ons twee weken geleden tegen RKC Waalwijk ook goed spelen. De wedstrijd tegen Sparta Rotterdam van vorige week was anders, maar ook toen gaven we niet veel weg.'

Grim constateerde dat Willem II af en toe ook voor dreigende momenten zorgde. 'Zeker in de omschakeling, wat we ook van tevoren bedacht hadden.' Uiteindelijk noteerde de laagvlieger een Expected Goal-score van 0,86 tegen Ajax, wat dit seizoen door slechts enkele Eredivisie-teams is overtroffen, zie onderstaande tabel.

Hoe Willem II dat voor elkaar kreeg? 'We probeerden de as dicht te houden, we hielden het heel compact. Op momenten dat Ajax slordig was of dat wij de bal veroverden, wilden wij in de hoeken duiken. Met Daley Blind en Noussair Mazraoui hebben zij natuurlijk backs die heel hoog staan. De laatste bal moet dan wel precies zijn, daar moeten we aan werken.'

Volgende week zaterdag vervolgt Willem II de competitie met een bezoek aan FC Groningen.

Tegen welke clubs gaf Ajax de meeste kansen weg?

Affiche Expected Goals Against Ajax Uitslag
PSV-uit 1,46 1-2
SC Heerenveen-uit 1,32 0-2
FC Utrecht-uit 1,22 0-3
RKC Waalwijk-uit 0,96 0-5
Feyenoord-uit 0,89 0-2
Willem II-uit 0,86 0-1
AZ-thuis 0,85 1-2
PSV-thuis 0,81 5-0
Heracles Almelo-uit 0,80 0-0
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Willem II
Meer over Willem II
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.