Grim baalt van akkefietje bij RKC: 'Zo reageer je gewoon niet'

RKC Waalwijk-trainer Fred Grim baalt stevig van de nederlaag van zijn ploeg tegen Vitesse zondagmiddag (1-2). De coach gaat tevens in op de ruzie tussen doelman Etienne Vaessen en linksback Paul Quasten.

De verdediger liet zich aan het einde van de eerste helft wel heel eenvoudig aftroeven door Oussama Tannane, die Quasten wel wat vasthield. De RKC-back stopte vervolgens demonstratief en rekende op een vrije trap, maar arbiter Bas Nijhuis liet doorspelen, waarna Vitesse bijna de 0-2 maakte. Vaessen gaf Quasten verbaal vervolgens de volle laag en dat schoot in het verkeerde keelgat bij de verdediger, die door ploeggenoten tegengehouden moest worden om zijn doelman niet aan te vallen. Grim reageerde snel en haalde Quasten in de 43ste minuut naar de kant.

'Ik heb tot tien geteld toen ik Lars liet lopen en ik heb erover nagedacht en zo reageer je gewoon niet. Als je wat te zeggen heb, doe je dat in de kleedkamer tussen die vier muren, niet voor een volle tribune', legde de coach uit bij FOX Sports. 'We zullen daar nog even over moeten praten, de reactie van Paul is gewoon niet goed in mijn ogen, daarom wisselde ik hem.'

Grim baalde sowieso van de slappe eerste helft van zijn ploeg, die de slechtste seizoensstart uit de clubhistorie beleeft. 'Het vertrouwen ebt weg, het gaat tussen de oren zitten, daar moeten we mee gaan dealen. We speelden vooral tegen onszelf. Er is geen beleving, geen strijd, we durven niet naar voren te verdedigen. Dan wordt het lastig, gelukkig lukte dat in de tweede helft beter. Ik weet dat ze hun stinkende best doen.'

Slutsky
Collega Leonid Slutsky was met name gepikeerd over de rode kaart van Julian Lelieveld, zeven minuten na rust. 'We hadden drie à vier goals moeten maken voor rust, maar het stond maar 1-0. Dan kan één simpele en domme fout alles kapotmaken, dat is voetbal. Ik ben heel blij dat we nog terugkomen, maar dit soort wedstrijden moeten we gaan winnen zonder hartaanval.'

De Rus hoopt dat zijn ploeg er lering uit trekt. 'In Rusland hebben we een uitdrukking: slimme mensen leren van de fouten van anderen, domme mensen leren alleen van hun eigen fouten. Dat is wat wij nu moeten doen.'