RKC laat gouden kans liggen tegen tiental Vitesse

Reacties

RKC Waalwijk heeft zondagmiddag een uitgelezen kans op de eerste zege van het seizoen laten liggen. In het eigen Mandemakers Stadion werd de promovendus verslagen door het tiental van Vitesse.

RKC laat gouden kans liggen tegen tiental Vitesse
RKC Waalwijk
RKC Waalwijk
1 - 2
Vitesse
Vitesse

Vitesse-coach Leonid Slutsky had in Waalwijk voor het eerst een basisplaats ingeruimd voor Nouha Dicko. De Hull City-huurling verving Jay-Roy Grot en was de gevaarlijkste man bij de Arnhemmers de eerste helft. Vitesse begon sowieso prima en kreeg kansen via Bryan Linssen, Matus Bero en Dicko. In de zestiende minuut kwamen de bezoekers dan ook verdiend op voorsprong.

Bero stuurde Dicko de diepte in, die had wat moeite met de controle, maar werkte de bal uiteindelijk langs doelman Etienne Vaessen: 0-1. Het was alweer de 25ste tegentreffer van RKC dit seizoen. De ploeg van trainer Fred Grim oogde defensief weer zeer kwetsbaar en dus namen de frustraties toe. Zo kreeg linksback Paul Quasten het aan de stok met Vaessen. Grim greep vervolgens in door Quasten nog voor rust te wisselen.

Zeven minuten na de hervatting kantelde de wedstrijd 180 graden. Julian Lelieveld hield Stanley Elbers vast in het zestienmetergebied en arbiter Bas Nijhuis gaf een strafschop. Na het raadplegen van de VAR gaf de scheidsrechter ook nog een rode kaart aan Lelieveld. Clint Leemans benutte de penalty en gaf zijn ploeg zo plotseling nieuwe hoop op een goed resultaat.

Met een man meer had RKC meer in de melk te brokkelen. De Waalwijkers kregen wel mogelijkheden, maar ook Vitesse bleef gevaarlijk. Een kwartier voor tijd werd Oussama Tannane gevloerd op de rand van het strafschopgebied en op aanraden van de VAR gaf Nijhuis ook daar een penalty voor. Tannane eiste hem zelf op en maakte geen fout: 1-2.

Het tiental van Vitesse trok die zege over de streep en komt zo op zeventien punten, slechts drie minder dan koploper Ajax. RKC blijft hekkensluiter met één punt uit acht duels, het is de slechtste seizoensstart uit de clubhistorie voor de Waalwijkers.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2019/2020

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
25
18
2
5
68-23
+45
56
2
AZ
25
18
2
5
54-17
+37
56
3
Feyenoord
25
14
8
3
50-35
+15
50
4
PSV
26
14
7
5
54-28
+26
49
5
Willem II
26
13
5
8
37-34
+3
44
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
'Eerste helft van RKC tegen Vitesse was wel heel er slecht'
RKC Waalwijk Nederland

Vitesse Nederland

Vitesse Nederland

Bekijk hier al onze video's
Meer RKC Waalwijk
Meer over RKC Waalwijk
Meer Vitesse
Meer over Vitesse
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.