Belgische club wil diep in buidel tasten voor KKD-revelatie

Reacties

Aimé Omgba (21) is dit seizoen een van de revelaties van de Keuken Kampioen Divisie geweest. En hoewel hij met NAC Breda nog strijdt om promotie naar de Eredivisie, lijkt zijn tijd bij de club er spoedig op te zitten.

Belgische club wil diep in buidel tasten voor KKD-revelatie

OH Leuven heeft namelijk een serieus bod gedaan om Omgba los te weken, melden bronnen in binnen- en buitenland. De Belgische club zou een transfersom van minimaal anderhalf miljoen euro, exclusief bonussen, willen betalen voor de sierlijke middenvelder. Daarmee zou Omgba, dit seizoen goed voor zeven doelpunten en vijf assists, in de voetsporen treden van Ezechiel Banzuzi, die vorig seizoen dezelfde stap maakte voor een soortgelijk bedrag.

Volgens ingewijden zou Omgba zelf wel oren hebben naar een stap naar België. Een persoonlijk akkoord is mogelijk zelfs al bereikt. Bij Leuven krijgt de aanvallende middenvelder garantie op veel speeltijd op het hoogste niveau, terwijl zijn maandelijkse gage ook vorstelijk zal groeien.

Een andere pre voor Leuven is het feit dat het onderdeel uitmaakt van King Power, dat ook Premier League-nieuwkomer Leicester City beheert. Daardoor is er een snelle verbinding met Engeland en opent het de deur naar de Britse topcompetitie. Tevens verzekert het de Belgische club van de benodigde financiële middelen.

Overigens moet NAC nog akkoord gaan met het bod op Omgba, die de afgelopen periode ook gelinkt werd aan clubs als Anderlecht, Slavia Praag en AZ. De club zou de onderhandelingen op het scherpst van de snede voeren. Leuven zit echter in de driving seat, zo lijkt het.

Een hereniging tussen Banzuzi, die dit seizoen 36 wedstrijden op het hoogste niveau speelde, en Omgba lijkt aanstaande. En daarmee kan NAC voor het tweede jaar op rij een financiële klapper maken, dankzij de snelle doorbraak van een jonge speler.

Besuijen
Overigens is NAC al druk bezig met het invullen van de positie van Omgba. Bij de entourage van FC Emmen-smaakmaker Vicente Besuijen werd al concreet geïnformeerd. Dat is pikant, want de polyvalente aanvaller speelt zaterdag nog tégen NAC in de return van de halve finale van de play-offs.

Ook Mats Seuntjens staat hoog op de wensenlijst, maar zijn komst lijkt een formaliteit en staat los van de keuze van Omgba. Voormalig Club Brugge-trainer Carl Hoefkens wordt op korte termijn gepresenteerd als nieuwe oefenmeester in het Rat Verlegh Stadion.

NAC Breda
NAC Breda
1 - 1
FC Emmen
FC Emmen
Bekijk hier al onze video's
Meer NAC Breda
Meer over NAC Breda
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.