Griekse tandem in Elftal van de Week vol spelers van AZ, Feyenoord en PSV

Reacties

Het was weer het weekend van AZ, Feyenoord en PSV. De huidige topdrie van de Eredivisie bezet na de negende speelronde zeven van de elf plekken in VI's Elftal van de Week.

Griekse tandem in Elftal van de Week vol spelers van AZ, Feyenoord en PSV
© Pro Shots

Feyenoord is met drie spelers hofleverancier na de klinkende zege op Vitesse (4-0). Uitblinker Calvin Stengs (8,0) krijgt op het middenveld gezelschap van Quinten Timber (7,5), terwijl Dávid Hancko opnieuw centraal achterin staat. Lutsharel Geertruida kreeg net als zijn Slowaakse kompaan een 7,5, maar moet voorrang verlenen aan PSV-verdediger André Ramalho (7,5).

Joey Veerman en Guus Til scoorden tegen Fortuna Sittard (3-1) ook een 7,5, maar de derde plek op het middenveld gaat naar RKC Waalwijk-matchwinner Yassin Oukili (7,5). De Marokkaan besliste het thuisduel met FC Volendam vlak voor tijd (2-1). Rechts voorin is er wel plek voor een PSV'er. Johan Bakayoko was met een goal en een assist tegen Fortuna goed voor een 8.

Genoeg om VI's Speler van de Week te worden was dat niet, want die titel gaat voor de tweede keer op rij naar Vangelis Pavlidis. De Griekse spits van AZ was tegen SC Heerenveen (3-0) goed voor een hattrick en kreeg een 8,5. Zijn landgenoot Tolis Vellios (7,5) was als invaller voor PEC Zwolle twee keer trefzeker tegen Excelsior (2-4) en vormt een Griekse tandem met Pavlidis.

Younes Namli kende in Kralingen ook een sterk optreden, maar moest met een 7,5 voorrang verlenen aan Bakayoko. Op het middenveld greep Ajax-lichtpuntje Kristian Hlynsson (7,5) naast een uitverkiezing. Wel is er links achterin voor Yannick Leliendal, die de beste man was bij FC Utrecht (7). AZ'er Yukinari Sugawara (7,5) staat rechtsback, Spartaan Nick Olij (7) verdedigt het doel.

elftal van de week - speelronde 9 

Bekijk hier al onze video's
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.