AZ pijnigt SC Heerenveen: record en showtje voor Pavlidis

Reacties

AZ heeft door nog maar eens een glansrol Vangelis Pavlidis in eigen huis gewonnen van het dolende SC Heerenveen. De Griek scoorde ook in zijn negende Eredivisie-duel van dit seizoen en maakte er met een hattrick een ware show van.

AZ pijnigt SC Heerenveen: record en showtje voor Pavlidis
© Pro Shots
AZ
AZ
3 - 0
sc Heerenveen
sc Heerenveen

In alle acht duels van dit seizoen tot nu toe had de Griekse spits van AZ al gescoord. Tegen de Friezen tekende hij al in de elfde minuut voor zijn elfde Eredivisie-goal. Na dubbel slecht wegwerken van de gasten, pikte Pavlidis de bal op en kon hij na een korte dribbel op doel schieten. Met het nodige geluk zag hij de bal via het been van Thom Haye, die in de jeugd voor AZ uitkwam, in het doel verdwijnen. De ongelukkige goalie Andries Noppert was door de ongelukkige carambole kansloos: 1-0.

De ongelukkige Andries Noppert tast mis bij de 1-0.
© Pro Shots
De ongelukkige Andries Noppert tast mis bij de 1-0.

Voor Pavlidis betekende die treffer ook een record. In navolging van Johan Cruijff is hij de tweede speler die in zijn eerste negen-duels van een Eredivisie-seizoen scoort, alleen was er in het geval van Cruijff (seizoen 1966/67 met Ajax) sprake van een iets andere situatie. Hij miste destijds speelronde 3 en 10 in die reeks. Petur Petersson deed het in oktober 1979 ook al eens, maar zijn negende duel namens Feyenoord (tegen NAC) werd gestaakt.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Kort na het eerste Griekse feestje dacht Heerenveen even aan de gelijkmaker, maar Yukinari Sugawara haalde zijn inzet van de lijn. Op slag van rust riepen de Friezen nog om een tweede gele kaart voor Riechedly Bazoer, maar dat bleef de AZ-verdediger bespaard. Omdat de daaropvolgende vrije trap van Haye over werd getikt door AZ-doelman Mathew Ryan werd het eerste bedrijf besloten met elf tegen elf en een 1-0 stand.

Na een kopkans voor Alexandre Penetra, Sven van Beek hield de bal uit het doel, was het woord weer aan Pavlidis. De spits mocht een voorzet van Dani de Wit op zijn borst aannemen en rustig afronden: 2-0. Daarmee was de zege wel binnen, maar deed de hoofdrolspeler zelf nog een kers op de Alkmaarse taart. Na terugleggen van Sugawara prikte hij zijn dertiende goal van dit seizoen in de korte hoek. Daarmee is de Griek, die een applauswissel kreeg, nu gedeeld topscorer. Ook Feyenoord-spits Santiago Giménez kwam tot dertien treffers.

In de slotfase hield AZ de nul, waardoor het centrale duo Bazoer/Penetra nog altijd zonder tegentreffer is. Bovendien werd er voor de achtste keer dit seizoen gewonnen en is de achterstand op koploper PSV maar twee punten. AZ kan zich nu op het Concerence League-duel van donderdag gaan richten. Dan komt Aston Villa naar Alkmaar. Drie dagen later is NEC te gast.

Voor Kees van Wonderen en zijn ploeg worden de zorgen alleen maar groter. Heerenveen bezet de vijftiende plaats en pakte maar één punt uit de laatste zeven Eredivisie-duels. De Friezen hebben ook al 21 tegengoals, het hoogste aantal in de Eredivisie. De druk op Van Wonderen neemt daarom alleen maar toe. Volgende week zaterdag is Heracles Almelo de tegenstander.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De rapportcijfers:

AZ Nederland

SC Heerenveen Nederland

SC Heerenveen Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2023/2024

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSV
33
28
4
1
108-20
+88
88
2
Feyenoord
33
25
6
2
88-26
+62
81
3
FC Twente
33
20
6
7
67-35
+32
66
4
AZ
33
19
7
7
67-36
+31
64
5
Ajax
33
15
10
8
72-59
+13
55
* Actueel tot en met 13 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer AZ
Meer over AZ
Meer SC Heerenveen
Meer over SC Heerenveen
Meer V. Pavlidis
Meer over V. Pavlidis
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.