PSV boekt zorgeloze zege in aanloop naar CL-clash met RC Lens

Reacties

PSV heeft zaterdag de krachten kunnen sparen voor de Champions League-trip naar Frankrijk. Fortuna Sittard verraste eerder dit seizoen met een gelijkspel tegen zowel Feyenoord als Ajax, maar had in het Philips Stadion niets in te brengen (3-1). 

PSV boekt zorgeloze zege in aanloop naar CL-clash met RC Lens

In Eindhoven wilde niemand het hardop uitspreken, maar voor PSV was het thuisduel met Fortuna vooral een opwarmertje voor het Champions League-duel met RC Lens. Dat was af te lezen aan het spel van de koploper. Na het openingsdoelpunt van Guus Til, die van trainer Peter Bosz de voorkeur kreeg boven Ismael Saibari en Malik Tillman, schakelde PSV een tandje terug.

De goal van Til mocht er overigens zijn. De bal belandde via Hirving Lozano – zoals verwacht de vervanger van de geblesseerde Noa Lang – en Johan Bakayoko bij de aanvallende middenvelder, die van dichtbij zijn vierde doelpunt in negen Eredivisie-duels binnenschoot. Zoals gezegd werd het publiek in het Philips Stadion niet getrakteerd op een spectaculaire wedstrijd. PSV hoefde niet, Fortuna kon niet.

PSV maakt er weer drie
Het wachten op het tweede doelpunt van de thuisploeg duurde tot de 55ste minuut. De 2-0 viel uit een corner van Joey Veerman. Vaak is de bal dan op het hoofd van Luuk de Jong beland, maar dit keer was André Ramalho de gevierde man. De Braziliaanse verdediger kreeg van Fortuna genoeg tijd en ruimte om Ivor Pandur te kloppen.

Met een van richting veranderd schot zorgde Johan Bakayoko voor het slotakkoord. Van Eindhovense zijde dan, want Fortuna deed vanaf de stip nog wat terug. Tillman veroorzaakte in de slotminuut een penalty, Kaj Sierhuis schoot raak (3-1). Het doelpunt van de aanvaller van Fortuna was voor de statistieken.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

PSV gaat dinsdag om 21.00 uur op bezoek in het Stade Bollaert-Delelis. Daar wacht het belangrijke uitduel met RC Lens. De Franse club komt een week later op bezoek in Eindhoven. Tussendoor wacht de topper tegen Ajax.

PSV Nederland

Fortuna Sittard Nederland

Fortuna Sittard Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2023/2024

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSV
34
29
4
1
111-21
+90
91
2
Feyenoord
34
26
6
2
92-26
+66
84
3
FC Twente
34
21
6
7
69-36
+33
69
4
AZ
34
19
8
7
70-39
+31
65
* Actueel tot en met 26 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.