RKC is de gelukkige na knotsgekke slotfase tegen Volendam

RKC Waalwijk heeft de derde zege van het seizoen te pakken. In een knotsgekke slotfase trok de ploeg van Henk Fraser aan het langste eind tegen FC Volendam: 2-1.

RKC Waalwijk
2 - 1
FC Volendam
FC Volendam

De kelderkraker tussen RKC en Volendam stond aanvankelijk niet bepaald bol van spektakel. RKC begon sterk, maar zakte daarna weg en was niet meer gevaarlijk, terwijl ook Volendam slaperig aan de wedstrijd begon. De eerste serieuze kans van Het Andere Oranje volgde pas na 35 minuten en was van Robert Mühren, maar doelman Jeroen Houwen redde.

Na een aantal opwindende momenten vlak voor rust (kans Yassin Oukili en Chris Lokesa raakte de lat), volgde het eerste doelpunt: David Min schoot van dichtbij raak na een zeer fraaie actie. Nadat RKC kansen op 2-0 had laten liggen, kwam Volendam langzaam maar zeker sterker voor de dag en was het lange tijd wachten op de 1-1. Die viel vlak voor tijd en daar was Benaissa Benamar verantwoordelijk voor.

Dat gebeurde in een periode waarin Volendam een stuk sterker was dan RKC en dus namen de bezoekers geen genoegen met slechts een punt. Een minuut na de goal van Benamar kreeg Volendam ook nog een megakans op 1-2, waarna het toch RKC was dat met de zege aan de haal ging. Volendam stond erbij en keek ernaar en Oukili scoorde.

RKC klimt naar plaats tien, Volendam blijft zeventiende staan.