Grealish en Mahrez verbaasd door Kepa in wedstrijd tegen Chelsea

Reacties

Jack Grealish beleefde donderdagavond een goede invalbeurt bij Manchester City. Met een scherpe voorzet leverde hij de assist bij het winnende doelpunt van Riyad Mahrez tegen Chelsea. Het verbaasde zowel Grealish als Mahrez echter dat Kepa Arrizabalaga zich niet voor de bal wierp.

Grealish en Mahrez verbaasd door Kepa in wedstrijd tegen Chelsea
© Sky Sports

Chelsea
Chelsea
0 - 1
Manchester City
Manchester City

De lage voorzet ging voorbij aan Kepa, die geen serieuze poging deed om de bal te onderscheppen. 'Ik sprak er net over met Riyad. Hij dacht dat de keeper de bal wel zou onderscheppen en dat dacht ik ook', vertelde Grealish na afloop aan Sky Sports. Opvallend genoeg wist Grealish niet eens dat Mahrez op de goede positie stond. Hij had erop gerekend dat Erling Haaland de bal zou ontvangen.

'Ik gaf die voorzet met mijn hoofd naar beneden. Het eerste wat ik dacht, was: Erling moet daar wel ergens rondlopen', zei Grealish lachend. 'Ik zocht gewoon die ruimte op, want hij staat daar altijd wel ergens. Ik vroeg hem daarna: "Waar stond je?" Hij zei dat hij zich had teruggetrokken, omdat iedereen naar voren was gegaan.' Doordat Kepa de bal niet pakte, kon Grealish maar één conclusie trekken. 'Nu moet ik mezelf wel complimenteren voor mijn voorzet', zei hij tot hilariteit van de analisten, onder wie Jimmy Floyd Hasselbaink.

Grealish kwam na een klein uur binnen de lijnen. Hij zag dat zijn ploeggenoten het lastig hadden in de eerste helft. 'Het was een zware wedstrijd. Chelsea was met name in de eerste helft heel sterk. Na ons doelpunt stonden we met de rug tegen de muur. We zijn blij met deze drie punten.' Dat Grealish een belangrijk aandeel had, deed hem goed. 'De trainer (Pep Guardiola, red.) zei tegen me: "Wees agressief, val aan en blijf hoog op het veld staan." Dat heb ik gedaan.'

Bekijk hier een samenvatting van de wedstrijd:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.