Man City duwt Chelsea dieper in moeras dankzij gouden greep Guardiola

Manchester City heeft Chelsea nog dieper in de problemen gedrukt. De nummer twee van Engeland won met 0-1 van de nummer tien, die een Champions League-ticket verder uit het zicht ziet verdwijnen. City profiteerde van het puntenverlies van Arsenal en nadert de koploper tot vijf punten. Riyad Mahrez maakte na voorbereidend werk van mede-invaller Jack Grealish het enige doelpunt.

Chelsea
Chelsea
0 - 1
Manchester City

Alsof de blessurelijst nog niet lang genoeg was, raakte Chelsea in het eerste kwart van de wedstrijd nog twee spelers kwijt. Raheem Sterling en Christian Pulisic vielen geblesseerd uit; Pierre-Emerick Aubameyang en Carney Chukwuemeka waren hun vervangers. Ondanks de tegenvallers was Chelsea de betere partij in de eerste helft. De thuisploeg was via Chukwuemeka ook het dichtst bij een doelpunt in de eerste helft: de invaller kapte naar binnen langs Kyle Walker en schoot van buiten het strafschopgebied tegen de paal.

Manchester City liet zich enkele keren gelden in de eerste helft: pogingen van Ilkay Gündogan en Erling Haaland waren te onzuiver om voor problemen te zorgen. Over het geheel was de ploeg van Pep Guardiola niet in staat om Chelsea de wil op te leggen. De bezoekers maakten in de tweede helft echter meer indruk. Het tempo lag daarin een stuk hoger en dat was vooral te danken aan het feit dat Manchester City de bal makkelijker liet rondgaan.

Afgezien van een grote kans voor Thiago Silva sloeg Manchester City de klok in de eerste fase na de pauze. Het overwicht resulteerde in een kopbal van Nathan Aké op de lat en twee gevaarlijke pogingen van Kevin De Bruyne, voordat Mahrez de score opende. Na een lage bal van Grealish, die Kepa aan zich voorbij liet gaan, had Mahrez de bal voor het intikken bij de tweede paal. Grealish en Mahrez waren allebei slechts enkele minuten daarvoor ingevallen. Via Lewis Hall werd Chelsea in de blessuretijd nog gevaarlijk, maar het aantal serieuze kansen op de 1-1 was erg beperkt. The Blues krijgen zondag al de kans op revanche, want dan treffen beide clubs elkaar in Manchester in de derde ronde van de FA Cup.