Gouden Bal Quiz: welke grootheden stonden op het podium?

Reacties

Luka Modric won maandagavond de Gouden Bal. Een quiz over de spelers die de afgelopen decennia op het podium stonden van de gerenommeerde prijs van het Franse tijdschrift France Football.

Gouden Bal Quiz: welke grootheden stonden op het podium?

De afgelopen tien jaar was de uitreiking van de Gouden Bal ietwat eentonig: sinds 2008 ging de prijs altijd naar een zekere Portugees en een zekere Argentijn, ze wonnen 'm allebei vijf keer. Voordat de twee wereldsterren het mondiale voetbal domineerden, ging de individuele onderscheiding vrijwel altijd naar een andere speler. De laatste dertig jaar waren er slechts twee andere grootheden die de prijs, die tot 1995 alleen voor Europeanen gold, meerdere keren wonnen.

Voor deze quiz zijn we op zoek naar alle podiumklanten van de laatste dertig jaar. Gerekend vanaf het voor het Nederlandse voetbal memorabele jaar 1988 zijn dat er precies vijftig geweest, onder wie vier Nederlanders. De periode 2010-15 waarin de Ballon d'Or en de FIFA-verkiezing voor Wereldvoetballer van het Jaar tijdelijk samensmolten, is ook meegenomen. Als hint geven we de club(s) weg waarvoor de spelers tijdens het jaar van hun uitverkiezing uitkwamen. Veel plezier!

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.