Feyenoord - PSV Quiz: wie hebben een verleden bij beide clubs?

Reacties

Feyenoord kan zondag PSV het eerste puntenverlies van het Eredivisie-seizoen bezorgen. Bovendien moeten de Rotterdammers winnen, willen ze zelf nog aanspraak maken op een hogere klassering dan de huidige derde plek. Een quiz over spelers die in het verleden voor beide clubs speelden.

Feyenoord - PSV Quiz: wie hebben een verleden bij beide clubs?

Want dat zijn er in het verleden toch heel wat geweest. Een duik in de archieven van Transfermarkt.de leverde een lijst met 36 namen op. De eerste speler die in de Eredivisie zowel voor Feyenoord als voor PSV uitkwam was volgens onze gegevens Ab Fafié, later trainer van Feyenoord en FC Utrecht. Andere coryfeeën uit de vroegere jaren: Piet Kruiver, Pleun Strik, Peter Ressel en Harry Vos.

Om de moeilijkheidsgraad van de quiz enigszins binnen te perken houden, hebben we een streep getrokken bij de jaren tachtig. Alleen spelers die na 1980 voor een van beide clubs speelden, zijn meegenomen in deze quiz. Tien van hen maakten ook daadwerkelijk de directe overstap. Ook zijn er spelers die hun jeugdopleiding genoten bij de ene club en voor de andere uitkwamen in de Eredivisie. Veel plezier!

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.