Götze en Gündogan na jaar terug bij Duitsland, Younes ook geselecteerd

Reacties

Voor het eerst sinds 11 november 2016 kunnen Mario Götze en Ilkay Gündogan weer speelminuten maken in het shirt van Duitsland. Het duo is na flink wat blessureleed door bondscoach Joachim Löw opgeroepen voor de interlands tegen Engeland en Frankrijk.

Götze en Gündogan na jaar terug bij Duitsland, Younes ook geselecteerd

Zowel Götze als Gündogan speelde mee in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen San Marino, maar daarna kenden de middenvelders moeilijke periodes. Zo kreeg Götze te maken met een stofwisselingsziekte, terwijl Gündogan lang uitgeschakeld was met een gescheurde kruisband. Beiden zijn inmiddels teruggekeerd bij de selectie van respectievelijk Borussia Dortmund en Manchester City.

Löw heeft ook Ajacied Amin Younes opnieuw geselecteerd. De linksbuiten speelde inmiddels vijf interlands, waaronder de laatste kwalificatiewedstrijd van Duitsland voor het WK in Rusland. Azerbeidzjan werd met 5-1 verslagen en met die ruime winstpartij pakte de regerend wereldkampioen een Europees kwalificatierecord.

Duitsland staat 10 november op Wembley tegenover Engeland, vier dagen later wordt in Keulen de oefeninterland tegen Frankrijk afgewerkt.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.