Go Ahead Eagles zorgt voor enorme spanning bij De Graafschap

De spelers van Go Ahead Eagles wachten gespannen op het restant van de stilgelegde wedstrijd tussen De Graafschap en Helmond Sport. Als de ploeg van Mike Snoei er op de eigen Vijverberg niet in slaagt om te winnen, dan promoveert Go Ahead naar de Eredivisie.

Excelsior
Excelsior
0 - 1
Go Ahead Eagles

Go Ahead Eagles stond voor deze speelronde twee punten achter De Graafschap en wist dan ook wat het moest doen in de uitwedstrijd tegen Excelsior: winnen. De ploeg van Kees van Wonderen schoot logischerwijs uit de startblokken en Boyd Lucassen kwam in de dertiende minuut erg dicht bij de openingstreffer. Zijn machtige knal van afstand spatte op de paal uiteen.

Go Ahead bleef na dit moment domineren, maar had moeite met het creëren van kansen. Excelsior verdedigde goed en gaf nauwelijks iets weg. Acht minuten voor tijd werd de muur dan toch gekraakt: Bas Kuipers werd bij de tweede paal gevonden en kopte de 0-1 binnen. Dat was tevens de eindstand, wat betekent dat De Graafschap moet winnen van Helmond Sport om direct te promoveren. Lukt dat De Superboeren niet, dan gaat Go Ahead met SC Cambuur mee naar de Eredivisie.

Almere City FC
1 - 1
Jong PSV
Jong PSV

Almere City had ook nog een kans om direct te promoveren, maar de Flevolanders stelden in de laatste speelronde flink teleur. Jong PSV bood de hoogvlieger dapper tegenstand en Fredrik Oppegard zette de Eindhovense beloftenploeg na een mooie combinatie op voorsprong. In de tweede helft kopte Daniël Breedijk nog wel de gelijkmaker binnen, maar verder kwam Almere City niet. De ploeg, die na rood voor Thibault Lesquoy met tien man eindigde, vestigt zijn hoop op de nacompetitie.

SC Cambuur
SC Cambuur
3 - 2
NAC Breda
NAC Breda

Ook NAC Breda gaat de nacompetitie in. De ploeg van Maurice Steijn leek voor een enorme verrassing te gaan zorgen, toen het met doelpunten van Sydney van Hooijdonk en Kaj de Rooij op een 0-2 voorsprong kwam tegen SC Cambuur. De kampioen weigerde echter om de handdoek in de ring te gooien en trok de wedstrijd in de laatste 25 minuten alsnog naar zich toe.

Mitchel Paulissen bracht de spanning terug met de aansluitingstreffer, waarna Cambuur met man en macht op zoek ging naar meer. Dat kreeg het ook: topscorer Robert Mühren maakte in twee minuten tijd twee doelpunten en bezorgde Cambuur zo een stijlvol einde van de competitie. Mühren is het seizoen geëindigd met liefst 38 goals achter zijn naam.