Giovani in beeld als uitzonderingaankoop Deportivo

Deportivo La Coruña wil Giovani Dos Santos terughalen naar de Primera División. Door een uitspraak van de Spaanse bond kan de Mexicaan als uitzondering de overstap maken.

Giovani in beeld als uitzonderingaankoop Deportivo

'Giovani is een soort speler dat deze club op dit moment nodig heeft', zei trainer Miguel Angel Lotina. 'Het is een gecompliceerde transfer, maar we hopen met Tottenham Hotspur tot een vergelijk te kunnen komen.'

Deportivo La Coruña mag buiten de transferperiode om nog één speler aantrekken als gevolg van de uitspraak over de transfer van Angel Lafita. Die ging bij het sluiten van de markt terug naar Real Zaragoza. Depor protesteerde tegen de transfer, maar kreeg geen gelijk van de Spaanse bond. Ter compensatie heeft de Galicische club wel een maand de gelegenheid een vervanger voor Lafita te halen.

Tottenham Hotspur is waarschijnlijk bereid Giovani te laten gaan. De Mexicaan heeft sinds zijn komst in 2008 weinig indruk kunnen maken op White Hart Lane. Manager Harry Redknapp deed dit seizoen in de Premier League nog geen beroep op de aanvaller, die met het oog op het WK in Zuid-Afrika aan spelen wil toekomen.

Naast Giovani valt de naam Tom De Mul als potentiële aanwinst voor Deportivo. De Belgische aanvaller staat bij Sevilla op het tweede plan en staat niet onwelwillend tegenover een overgang naar Deportivo om weer aan spelen toe te komen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen