'Gigant' De Ligt maakt indruk bij rentree: 'Hij ontdooide razendsnel'

Reacties

Na een maand zonder speelminuten kostte het Matthijs de Ligt relatief weinig moeite om er meteen weer te staan voor Juventus. Dat concluderen de grote Italiaanse sportkranten na zijn invalbeurt tegen AS Roma (1-2).

'Gigant' De Ligt maakt indruk bij rentree: 'Hij ontdooide razendsnel'
© Pro Shots
AS Roma
AS Roma
1 - 2
Juventus
Juventus

De Ligt moest zondagavond opdraven in de topper in Stadio Olimpico toen zijn concurrent Merih Demiral met een knieblessure van het veld moest. Het was voor de twintigjarige Oranje-international zijn eerste optreden sinds 15 december, toen hij als invaller een kwartier mocht meedoen tegen Udinese. Zijn laatste basisplaats dateerde al van een week eerder tegen Lazio.

Hoewel hij sindsdien door een combinatie van lichte fysieke klachten en de goede vorm van Demiral drie duels op rij niet van de bank af kwam, stond De Ligt er toen hij er móést staan. Zowel La Gazzetta dello Sport als Corriere dello Sport geeft hem een 6,5 voor zijn optreden tegen Roma, dat hij in de slotfase met een ultieme tackle van de gelijkmaker afhield.

En dus noemt Corriere het optreden van De Ligt 'positief'. 'Hij ontdooide razendsnel nadat hij een maand aan de kant had gestaan.' Gazzetta is ook complimenteus, maar zag wel dat de ex-Ajacied twee keer goed wegkwam bij duels met Edin Dzeko. 'Voor de rest haalde hij zijn niveau. Twee keer hield hij Dzeko van scoren af: de laatste keer in de negentigste minuut.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het in Turijn gezetelde Tuttosport is nog positiever. 'De Ligt gigante', kopt de sportkrant boven het artikel waarin de beoordelingen worden uitgedeeld. De Ligt krijgt een 7,5, het hoogste cijfer van alle Juventus-spelers. 'Hij bevestigde dat hij weer terug is op zijn oude niveau door te domineren bij hoge ballen en de drie punten veilig te stellen door de deur op het einde dicht te gooien voor Dzeko.'

Ook Sarri kwam na afloop tot de conclusie dat het met De Ligt wel goedkomt. 'Ik heb het gevoel dat hij weer terug is op zijn oude niveau', zei de trainer na afloop. En dat is goed nieuws voor Juventus, aangezien Demiral voorlopig aan de kant lijkt te staan en ook Giorgio Chiellini nog geblesseerd is. De Ligt lijkt de komende weken dus op een basisplaats te mogen rekenen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Juventus
Meer over Juventus
Meer M. de Ligt
Meer over M. de Ligt
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.