Juventus grijpt weer de macht in Italië bij rentree De Ligt

Reacties

Juventus heeft de koppositie in de Serie A gegrepen door te winnen bij AS Roma. Voor Matthijs de Ligt werd het zondag door een blessure bij Merih Demiral de avond van zijn terugkeer.

Juventus grijpt weer de macht in Italië bij rentree De Ligt
© Pro Shots
AS Roma
AS Roma
1 - 2
Juventus
Juventus

Bij de kraker in Rome moest De Ligt in eerste instantie opnieuw genoegen nemen met een plek op de bank. Voor de vierde keer op rij kreeg Demiral de voorkeur en Maurizio Sarri zag zijn keuze voor de Turk razendsnel goed uitpakken. De centrumverdediger opende in de derde minuut al de score door alert te reageren bij een vrije trap van Paulo Dybala richting tweede paal. De vroege 0-1 betekende een droomstart voor Juventus, dat na het puntenverlies van concurrent Internazionale tegen Atalanta Bergamo (1-1) op jacht was naar de koppositie.

De bezoekers oogden in de openingsfase in Rome veel dreigender en brachten de Romeinse defensie al een paar keer aan het wankelen. Roma bracht zichzelf ook in de problemen, bijvoorbeeld door slordig op te bouwen. Zo ging het bij Jordan Veretout vreselijk mis toen hij vlak buiten zijn eigen strafschopgebied met de bal aan de voet wilde opendraaien. Dybala veroverde de bal en werd onderuit gelopen door Veretout. Juventus kreeg een strafschop en Cristiano Ronaldo benutte het buitenkansje: 0-2. Daarmee kwam de Portugees alweer op een totaal van veertien goals in het huidige Serie A-seizoen.

Bij Juventus was er even schrik toen Demiral even later ongelukkig neerkwam bij een luchtduel. Hij leek een zware knieblessure op te lopen, maar gaf na te zijn opgelapt aan toch verder te willen spelen. De medici wilden geen risico nemen, het leidde tot de entree van De Ligt. De centrumverdediger viel degelijk in en was betrokken bij het meest noemenswaardige moment dat nog volgde in de eerste helft. De Ligt kreeg geel voor een overtreding op Nicolò Zaniolo. Het was geen harde ingreep, maar het toptalent van Roma liep bij het duel wel een ogenschijnlijk zware knieblessure op en werd nog tijdens de wedstrijd naar het ziekenhuis gebracht. Bij Roma waren er sowieso al blessurezorgen, met onder anderen Justin Kluivert die niet kon spelen.

De voorsprong van Juventus leek lang niet in gevaar te komen, maar in de 68ste minuut ging het toch mis voor De Oude Dame. Edin Dzeko vond in duel met De Ligt de ruimte om voor te geven en Cengiz Ünder, in de ploeg gekomen voor Zaniolo, stuitte met zijn kopbal op Alex Sandro en kreeg de bal vervolgens tot twee keer toe niet voorbij Wojciech Szczesny. De Turk protesteerde hevig, want hij had hands gezien van Alex Sandro. Na inmenging van de VAR bekeek scheidsrechter Marco Guida de beelden op het videoscherm en besloot hij een strafschop te geven. Diego Perotti bracht vanaf de penaltystip de spanning terug: 1-2.

Sarri reageerde op dat doelpunt door Danilo en Gonzalo Higuaín in te brengen voor Aaron Ramsey en Dybala, tot grote onvrede van laatstgenoemde. Sarri kreeg wel bijna zijn gelijk toen Higuaín de 1-3 leek te maken. De Argentijn deed dat op aangeven van Ronaldo echter in buitenspelpositie, al scheelde het weinig. Het maakte voor Juventus uiteindelijk niet uit, want de voorsprong werd over de streep getrokken. Dat gebeurde mede door een geweldige ingreep van De Ligt (zie hieronder).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Zo is de kampioen van de voorbije acht seizoenen na negentien speelrondes gewoon weer de koploper en is de voorsprong op Internazionale twee punten. AS Roma staat vijfde.

Serie A

Stand Serie A 2019/2020

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Juventus
38
26
5
7
76-43
+33
83
2
Internazionale
38
24
10
4
81-36
+45
82
3
Atalanta Bergamo
38
23
9
6
98-48
+50
78
4
Lazio
38
24
6
8
79-42
+37
78
5
AS Roma
38
21
7
10
77-51
+26
70
6
AC Milan
38
19
9
10
63-46
+17
66
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.