Gestaakt duel tussen Ajax en Feyenoord wordt woensdag uitgespeeld

Reacties

Het restant van De Klassieker tussen Ajax en Feyenoord wordt woensdagmiddag om 14.00 uur uitgespeeld. Dat heeft de KNVB maandagmiddag naar buiten gebracht.

Gestaakt duel tussen Ajax en Feyenoord wordt woensdag uitgespeeld
Ajax
Ajax
0 - 4
Feyenoord
Feyenoord

In de Johan Cruijff Arena ging het afgelopen zondag in de 55ste minuut opnieuw mis. Toen er voor de tweede keer vuurwerk op het veld belandde, kon scheidsrechter Serdar Gözübüyük niet anders dan de beladen ontmoeting tussen Ajax en Feyenoord staken. De Rotterdammers gingen op dat moment met 0-3 aan de leiding.

De KNVB liet vlak na de wedstrijd aan VI weten maandag een besluit te nemen over het restant van De Klassieker. Na overleg met de betrokken partijen is besloten dat het restant van het duel tussen Ajax en Feyenoord woensdag vanaf 14.00 uur wordt uitgespeeld zonder publiek. Het duel van Ajax met FC Volendam wordt verplaatst.

'Na een gestaakte wedstrijd bepaalt het competitiebestuur betaald voetbal wat er met de wedstrijd gebeurt', legt de KNVB uit in een verklaring. 'Daarbij is het uitgangspunt dat de competitie zo eerlijk mogelijk moet verlopen en een duel dus het liefst op het veld wordt beslist. De wedstrijd moet dan op de kortst mogelijke termijn worden hervat.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.