Wéér vuurwerk op het veld: Klassieker definitief gestaakt

De Klassieker tussen Ajax en Feyenoord is definitief gestaakt bij een 0-3 tussenstand. In de 55ste minuut greep arbiter Serdar Gözübüyük in, omdat er opnieuw vuurwerk op het veld gegooid werd door Ajax-supporters.

© ESPN
Ajax
Ajax
0 - 4
Feyenoord
Feyenoord

In de eerste helft ging het ook al mis. In de 44ste minuut werd er bij het doel van Feyenoord-keeper Timon Wellenreuther vuurwerk op het veld gegooid. Na een pauze van ongeveer tien minuten werd de wedstrijd weer hervat.

Bij een 0-3 tussenstand begonnen beide ploegen aan de tweede helft, maar die bleef beperkt tot tien minuten. Opnieuw werden er bij het doel van Wellenreuther meerdere stukken vuurwerk het veld op gegooid.

Staken, gebaarde Gözübüyük. Er zijn echter meerdere partijen die meebepalen over het al dan niet definitief staken van een wedstrijd. Burgermeester Femke Halsema van Amsterdam heeft daarbij een veto-recht, als het vanwege veiligheidsredenen onverantwoord is en de openbare orde in gevaar komt bij een staking.

Na overleg met de driehoek: de KNVB, de politie en beide clubs, is besloten om het duel definitief te staken. Wanneer de wedstrijd wordt ingehaald, is nog niet duidelijk.

Feyenoord kwam in Amsterdam binnen tien minuten op voorsprong. Rechtsback Anton Gaaei liet zich simpel wegzetten door Quinten Timber, die vervolgens Santiago Giménez bereikte. Net als in de vorige editie in Amsterdam maakte de Mexicaan de 0-1. Na een slechte pass van Gaaei maakte Giménez ook de tweede Rotterdamse treffer en hij was aangever bij de 0-3 van Igor Paixão, die scoorde na een counter.