Gerrard verlegt vizier naar Europa League na Old Firm-debacle

Reacties

Steven Gerrard stond zondag met lege handen bij Rangers FC. Zijn eerste mogelijkheid om eremetaal te winnen met de club eindigde zonder succes, na een 0-1 nederlaag tegen aartsrivaal Celtic in de League Cup-finale. Donderdag hopen de Schotten de nare nasmaak van het verlies weg te spoelen met een goed resultaat tegen Young Boys.

Gerrard verlegt vizier naar Europa League na Old Firm-debacle

Een punt tegen de Zwitsers zou voldoende zijn om door te gaan naar de knock-outfase van het Europa League-toernooi. Gerrard hoopt dat zijn spelers hun gedachten snel weten te verzetten en er donderdag helemaal klaar voor zijn. Na de nederlaag tegen Celtic van zondag nam hij hen in ieder geval niets kwalijk.

'Nee, qua prestatie niet in ieder geval. We waren grotendeels de betere ploeg vandaag, we domineerden en daarbij creëerden we veel. De meeste kansen en hoekschoppen en het meeste balbezit waren voor ons. Maar daarmee win je helaas geen prijs en het maakt je ook geen winnaar', gaf Gerrard teleurgesteld toe. 'Je moet het op de beslissende momenten doen en helaas zaten die vandaag voor ons tegen.'

'Maar ik sta helemaal achter deze spelers, want ze geven me al datgene wat ik van ze vraag. Deze uitslag doet pijn, maar ik moet de jongens mentaal weer oprapen: donderdag komt er weer een wedstrijd aan en die is huge. Maar ons moment komt nog wel. Op basis van vandaag constateer ik dat ons moment nog wel komt', sprak de manager strijdbaar.

Het antwoord op de vraag of de wedstrijd tegen Young Boys op een goed moment komt, laat Gerrard in het midden. 'Je hebt niet zoveel keus. Het is zoals het is. De nederlaag van vandaag is nog heel vers, dus ik wil er niet teveel over zeggen, maar we moeten de rug de komende dagen weer rechten.'

'Als de wedstrijd donderdag begint, moeten wij klaar zijn voor een zware avond. We moeten het heel goed doen om bij de laatste 32 te komen. De pijn van vandaag is daarbij een flinke ervaring', weet de oud-middenvelder. Mocht hij donderdag met Rangers verliezen van Young Boys, dan zijn de Zwitsers zeker van overwintering in het Europa League-toernooi. Als Rangers niet wint, is Feyenoord automatisch uitgeschakeld.

UEFA Europa League

Stand Groep G UEFA Europa League 2019/2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
FC Porto
6
3
1
2
8-9
-1
10
2
Glasgow Rangers
6
2
3
1
8-6
+2
9
3
BSC Young Boys
6
2
2
2
8-7
+1
8
4
Feyenoord
6
1
2
3
7-9
-2
5
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Rangers FC
Meer over Rangers FC
Meer Premiership
Meer over Premiership
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.