Veelvraat Celtic gunt Gerrard ook Schotse kruimel niet

Rangers FC heeft een uiterst frustrerende middag beleefd. Ondanks een overwicht, een numerieke meerderheid én een strafschop moest de League Cup aan aartsrivaal Celtic worden gelaten (0-1).

Sinds hij in 2018 op eigen benen ging staan als manager had Steven Gerrard die carrièreswitch nog niet kunnen omzetten in iets tastbaars. De finale om de League Cup bood hem zondag de kans zijn eerste prijs te pakken als coach.

Op Hampden Park diende dan te worden afgerekend met aartsrivaal Celtic. In de eerste helft was Rangers ook de bovenliggende partij. The Gers lieten echter na het overwicht in doelpunten om te zetten.

Na rust bleef het Rangers dat de klok sloeg. Alfredo Morelos was opnieuw enkele keren dicht bij de openingstreffer. Maar na een uur was het Celtic dat tegen de verhouding in de ban brak. Christopher Jullien zette de wedstrijd op zijn kop. Rangers voelde zich helemaal bekocht omdat het een buitenspelgoal betrof. Maar bij gebrek aan de VAR waren alle protesten tevergeefs.

Niet veel later leken de kansen in positieve zin te keren voor Rangers. De Nederlandse Celtic-verdediger Jeremie Frimpong ging in de fout en moest zijn overtreding op Morelos bekopen met een rode kaart en een strafschop. Die bleek niet besteed aan het Colombiaanse slachtoffer, die andermaal Celtic-goalie Fraser Forster op zijn weg vond.

De doelman, die in de slotfase nog werd geplaagd door kramp, werd met zijn reddingen de gevierde man bij Celtic. Rangers was niet bij machte met een man meer de achterstand ongedaan te maken en moest tot zijn grote frustratie de League Cup aan z'n aartsrivaal laten. Voor Celtic is het de tiende prijs op rij.