Gepikeerde Cocu mist scherpte in team: 'Tekenend voor ons seizoen'

Reacties

PSV verloor dit seizoen het minste aantal wedstrijden van alle Eredivisie-clubs, maar eindigt het seizoen toch als nummer drie van de competitie. Trainer Phillip Cocu zag het zondag weer mis gaan, zijn ploeg speelde voor de tiende keer gelijk. Ditmaal ging het mis op bezoek bij FC Groningen (1-1).

Gepikeerde Cocu mist scherpte in team: 'Tekenend voor ons seizoen'

Zowel Feyenoord (4) als Ajax (3) leed meer nederlagen dan PSV (2), maar op het gebied van remises overstijgen de Eindhovenaren de nummer één en twee van de Eredivisie. Tegen FC Groningen vormde een slechte eerste helft de basis voor een nieuwe puntendeling. 'In de tweede helft laten de spelers zien dat ze het goed oppikken, maar je blijft wel steken op een gelijkspel', treurt Cocu na in gesprek met FOX Sports.

'Dat is tekenend voor ons seizoen. Het gaat om de totale houding van het hele team, we moeten het bij onszelf zoeken.' Door het puntenverlies bij FC Groningen haakt PSV af in de strijd om de tweede plek van de Eredivisie en dus komen de Eindhovenaren volgend seizoen niet uit in de Champions League. Een slechte middag voor PSV, alhoewel er met Sam Lammers wel één iemand met een lach op het gezicht in de catacomben stond.

De spits kreeg in het Noordlease Stadion al vroeg speelminuten, nadat Jürgen Locadia geblesseerd uitviel. In zijn vierde invalbeurt in de Eredivisie maakte Lammers zijn eerste goal. 'Ik ben trots, het is toch mijn eerste doelpunt in het eerste. Ik heb aardig wat kansen gehad, misschien had er nog wel eentje bij gekund', blijft Lammers kritisch. 'Ik hoop volgend jaar meer betrokken te zijn bij het eerste. Ik ben klaar voor de volgende stap.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.