Gepensioneerde keeper op proef bij Chelsea

Chelsea heeft Magnus Hedman op proef. De 33-jarige doelman krijgt deze week de kans om een contract te verdienen bij de Engelse kampioen, ook al keepte hij twee jaar geleden zijn laatste duel.

Gepensioneerde keeper op proef bij Chelsea

José Mourinho is op zoek naar een derde doelverdediger, omdat eerste keeper Petr Cech nog lange tijd uitgeschakeld is door de gevolgen van een schedelbasisfractuur. Met Carlo Cudicini en Hilario heeft de Portugese coach nog twee doelmannen tot zijn beschikking.

Hedman kwam in het verleden onder meer uit voor Celtic en Coventry City. De Schotse club was zijn laatste werkgever, maar hij verliet The Bhoys na afloop van het seizoen 2004/2005, om vervroegd met pensioen te gaan. Zijn laatste wedstrijd dateert van 18 december 2004, toen Celtic met 1-0 won van Dundee United.

'Ik ga erheen en train een paar dagen mee, zodat zij kunnen zien hoe ik ervoor sta', verklaarde Hedman op een Zweedse televisiezender. 'Ik bedoel, het is anderhalf jaar geleden dat ik voor het laatst op het veld stond. Ze willen zien of ik geen overgewicht heb, goed kan bewegen en nog steeds een goede techniek heb. Het ziet er goed uit.'

Bekijk hier al onze video's