Genk ziet Dessers graag terugkeren: 'We hebben al met hem gesproken'

Reacties

Cyriel Dessers krijgt mogelijk een nieuwe kans bij RC Genk. Technisch directeur Dimitri De Condé ziet de aan Feyenoord verhuurde spits na dit seizoen graag terugkeren.

Genk ziet Dessers graag terugkeren: 'We hebben al met hem gesproken'
© Pro Shots

Dessers vertrok naar De Kuip nadat hij in zijn eerste seizoen in België hoofzakelijk was veroordeeld tot een rol als invaller. Aanvankelijk was dat ook bij Feyenoord zijn perspectief, maar na de winterstop knokte de Nigeriaanse international zich in de basis. Vorig week donderdag hielp hij de Rotterdammers met twee goals tegen Slavia Praag (1-3) nog aan een plek in de halve finale van de Conference League.

In alle competities scoorde Dessers inmiddels al zestien keer voor Feyenoord en dat heeft ook de optie om de voormalig spits van Heracles Almelo, NAC Breda en FC Utrecht na dit seizoen voor vier miljoen euro over te nemen van Genk. Een terugkeer in Belgisch Limburg is na dit seizoen echter ook een optie, zeker als clubtopscorer en Gouden Schoen-winnaar Paul Onuachu zijn gewenste toptransfer krijgt.

'Een maand geleden hebben we met Cyriel en zijn entourage gesproken', zegt De Condé bij Het Laatste Nieuws. 'Hij is altijd welkom geweest in Genk en ik als td ontvang hem met open armen. Ik denk dat zijn rol in de kleedkamer ook is onderschat. Vorig jaar was hij in zijn rol heel belangrijk voor de ploeg. Het verrast me niet dat hij het goed doet bij Feyenoord. Hopelijk kan hij nog van waarde zijn voor Genk.'

De technisch directeur van Genk benadrukt wel dat het leidend is wat Dessers zelf wil. Als de 27-jarige spits wil vertrekken bij de viervoudig kampioen van België, zal de club 'ernaar moeten handelen'. Dessers ligt nog twee jaar vast in de Luminus Arena en bekend is dat hij met een prijskaartje van vier miljoen te duur is voor Feyenoord om definitief over te nemen. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Meer C. Dessers
Meer over C. Dessers
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.