Feyenoord bevestigt: Dessers vult Rotterdamse spitsenvacature in

Reacties

Cyriel Dessers is inderdaad de nieuwe spits van Feyenoord. De 26-jarige Belg wordt voor één seizoen gehuurd van RC Genk, zo hebben de Rotterdammers bevestigd.

Feyenoord bevestigt: Dessers vult Rotterdamse spitsenvacature in
© Pro Shots

Feyenoord was naarstig op zoek naar een nieuwe spits, mede omdat Róbert Bozeník verhuurd werd aan Fortuna Düsseldorf. Eerder op Deadline Day werd al bekend dat Dessers in beeld was om die vacature in te vullen, zijn komst is nu ook daadwerkelijk bevestigd.

'Een ervaren aanvaller die zijn mannetje staat voorin', stelt technisch directeur Frank Arnesen op de clubwebsite. 'Cyriel heeft bewezen dat hij over scorend vermogen beschikt en we zijn ervan overtuigd dat hij dat bij Feyenoord ook gaat laten zien. Bovendien betekent zijn komst dat we voorin meer opties hebben om uit te kiezen, en dat is gelet op ons drukke programma geen overbodige luxe.'

De 26-jarige Dessers speelde in België bij OH Leuven en Sporting Lokeren, waarna hij in 2016 de overstap maakte naar NAC Breda. Daar speelde hij maar één seizoen, maar hij groeide er wel uit tot een absolute publiekslieveling. Mede dankzij de goals van Dessers promoveerde NAC, maar de spits stapte over naar FC Utrecht. Daar slaagde hij niet echt, maar bij Heracles Almelo vond Dessers het net weer regelmatig.

Dat leverde hem in de zomer van 2020 een fraaie transfer naar RC Genk op, maar ook bij de ploeg van Van den Brom kon hij geen vaste waarde worden. Nu is zijn overgang naar Feyenoord dus rond.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.