Gemengde gevoelens bij James na duidelijkheid over blessure

Reacties

Ondanks het feit dat Real Madrid-speler James Rodríguez de komende Clásico mist, zal er ook sprake zijn van enige opluchting. De Colombiaan raakte tijdens een training van het nationale elftal geblesseerd en er werd gevreesd voor een zware knieblessure.

Gemengde gevoelens bij James na duidelijkheid over blessure
© Pro Shots

Real Madrid komt enkele dagen nadat James de blessure had opgelopen met meer duidelijkheid over de Zuid-Amerikaan, dit seizoen lang niet altijd eerste keuze onder trainer Zinedine Zidane. James ligt zo'n anderhalve maand uit de roulatie met een verrekking van de binnenste knieband.

Dit betekent dat James de laatste twee duels in de groepsfase van de Champions League mist, net als de competitiewedstrijd tegen Barcelona op 18 december. Maar er zal ook sprake zijn van opluchting, omdat James geen blessure aan zijn kruisband of meniscus heeft opgelopen. In dat geval was het zomaar mogelijk geweest dat de Colombiaan zijn laatste wedstrijd van dit seizoen al gespeeld had.

Real Madrid staat er zowel in de Champions League als La Liga aardig voor. Na twaalf wedstrijden voetbalde De Koninklijke net als Barça 25 punten bij elkaar, het doelsaldo van de Catalanen is echter beter. In Groep A van het elitetoernooi kan Real Madrid zich in de volgende wedstrijd plaatsen voor de volgende ronde, het verschil met nummer drie Club Brugge bedraagt op dit moment vijf punten.

Real Madrid speelt op 26 november thuis tegen koploper Paris Saint-Germain, Club Brugge is op 11 december de tegenstander in België.

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep A UEFA Champions League 2019/2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSG
6
5
1
0
17-2
+15
16
2
Real Madrid
6
3
2
1
14-8
+6
11
3
Club Brugge
6
0
3
3
4-12
-8
3
4
Galatasaray
6
0
2
4
1-14
-13
2
* Actueel tot en met 29 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer J. Rodríguez
Meer over J. Rodríguez
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.