James' lijdensweg in Qatar: gekleed douchen en eten met de handen

Reacties

James Rodríguez verdiende buitengewoon goed in zijn jaar in dienst van Al-Rayyan SC, maar echt genoten heeft de Colombiaan niet van zijn Qatarese avontuur.

James' lijdensweg in Qatar: gekleed douchen en eten met de handen
© Pro Shots
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

In Qatar stuitte de spelmaker op cultuurverschillen, zo vertelde hij in een interview met het Braziliaanse Globo. 'Je weet het: in het voetbal doucht iedereen naakt, maar mijn ploeggenoten zeiden me dat ik dat niet kon doen, daar werd ik bang van.' Eenmaal aangekleed richting de eetzaal werd het er niet beter op ook.

'Iedereen eet daar met zijn handen, dat vond ik lastig. Ze gaven me eten aan en ik bedankte er beleefd voor. Ik vroeg om bestek en ze vertelden dat ik met mijn handen moest eten. Ik zei dat ze gek waren, ik ga toch niet met m'n handen eten?' Wat dat betreft is het misschien maar beter dat hij nu in Brazilië speelt, bij São Paulo: Rodríguez had het in den vreemde niet zo naar zijn zin. Bij Bayern mocht hij wel naakt douchen en kreeg hij ook echt wel bestek, maar daar waren weer andere euvels.

In een eerder gesprek met Marca beklaagde hij zich over het weer. 'Het zijn koude mensen daar, behalve bij de club, daar gingen ze geweldig met me om. Maar het is ook niet makkelijk leven als het -20 is. Er waren dagen dat ik naar mijn werk ging en de temperatuur in mijn auto -28 aangaf. En het Duits was moeilijk, ik had er ook geen trek in. Ik kreeg een leraar Duits en vertelde hem dat het beter was als we elkaars tijd niet zouden verspillen.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.