Gemeente Rotterdam weert Ajax-fans ook bij bekerduel met Feyenoord

Reacties

De halve finale in de TOTO KNVB-beker tussen Feyenoord en Ajax wordt gespeeld zonder supporters van de bezoekers. Dat heeft de gemeente Rotterdam laten weten. 

Gemeente Rotterdam weert Ajax-fans ook bij bekerduel met Feyenoord
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
1 - 2
Ajax
Ajax

Bij Klassiekers zijn supporters van de bezoekende club al jaren niet meer welkom. Dat is ook in het toernooi om de KNVB-beker het geval. De gemeente Rotterdam ziet volgens het ANP geen reden om de beslissing te heroverwegen. In 2019 stonden beide clubs ook tegenover elkaar in de halve finale en ook toen waren Ajax-supporters niet welkom in De Kuip.

Edwin van der Sar baalt van het besluit. 'Dit was juist een kans om met elkaar afspraken te maken om de jarenlange impasse te doorbreken', vindt de algemeen directeur van Ajax, die teleurgesteld is. 'De burgemeester gaat over de openbare orde en veiligheid, wij niet. Alleen hadden we graag met alle betrokken partijen vooraf in gesprek gegaan. Dat is nu niet gebeurd. Er worden in Nederland steeds makkelijker uitfans geweerd.'

Spakenburg tegen PSV
De andere halve finale van de KNVB-beker wordt gespeeld op Sportpark De Westmaat. Daar hoopt Spakenburg het bekersprookje een vervolg te geven tegen PSV, dat vorig seizoen met de eindzege aan de haal ging. In de finale wonnen de Eindhovenaren toen met 2-1 van Ajax.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer TOTO KNVB-Beker
Meer over TOTO KNVB-Beker
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.