Geen winnaar bij Nederlands getinte topper in België

Reacties

Mark van Bommel heeft met Antwerp FC zondag niet kunnen winnen van Club Brugge. Het duel tussen de nummer drie en vier van België eindigde zonder treffers. Ook de (bijna-)topscorer van België, Vincent Janssen, kon dat niet voorkomen.

Geen winnaar bij Nederlands getinte topper in België
© Pro Shots
Antwerp
Antwerp
0 - 0
Club Brugge
Club Brugge

Door het vertrek van RC Genk-spits Paul Onuachu naar Southampton werd Janssen immers ineens de hoogst genoteerde nog in België spelende speler op de topschutterslijst. Hij staat nog twee goals achter op Onuachu, die zestien keer doel trof.

Van Bommel deed logischerwijs een beroep op Janssen, zoals ook Jurgen Ekkelenkamp een basisplaats kreeg. Dat gold niet voor de geschorste Calvin Stengs en de op de bank zittende Gyrano Kerk. Aan Brugge-zijde kreeg Bjorn Meijer een plekje als linksback toebedeeld en startte Noa Lang in de spits.

Al die Nederlanders konden niet voorkomen dat het voor rust vooral saai was. Kansen waren er nauwelijks en gescoord werd er niet.

Direct na rust, met Kerk als invaller binnen de lijnen bij Antwerp, riep het thuispubliek om een strafschop. Na een knal van Janssen moest Brugge-goalie Simon Mignolet lossen en ging Ekkelenkamp naar de grond na een duwtje van Brandon Mechele. Een strafschop kwam er tot teleurstelling van de fans niet.

Ook in het vervolg hielden de ploegen elkaar in bedwang. Antwerp probeerde het nog wel via Janssen en Kerk, maar goals vielen er niet meer. Zodoende kan Genk later dit weekend alleen maar verder uitlopen op Antwerp en Club Brugge, dat vorige week nog een einde had gemaakt aan een zegeloze reeks van zeven duels. Volgende week zondag wacht Van Bommel een volgende kraker. Dan staat het bezoek aan de koploper op het menu. Club Brugge neemt het twee dagen eerder op tegen nummer twee Union.

Pro League

Stand Pro League 2022/2023

België

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Genk
34
23
6
5
78-37
+41
75
2
Union Sint-Gillis
34
23
6
5
70-41
+29
75
3
Antwerp
34
22
6
6
59-26
+33
72
4
Club Brugge
34
16
11
7
61-36
+25
59
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Antwerp FC
Meer over Antwerp FC
Meer Club Brugge
Meer over Club Brugge
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.