Stengs aanwezig bij beroepszaak: straf aangepast

Reacties

Antwerp FC heeft met succes geageerd tegen de schorsing voor Calvin Stengs. De straf is in de beroepszaak naar beneden bijgesteld.

Stengs aanwezig bij beroepszaak: straf aangepast
© Pro Shots

Antwerp FC deed vrijdag een poging de straf van vier duels te verlagen. 'Stengs wilde zich simpelweg bevrijden van Diawara. Hij duwde Diawara gewoon van zich af, er was geen slag met de vuist', luidde het betoog over het voorval tijdens de wedstrijd tegen Anderlecht.

De aanklager op zijn beurt zag geen reden voor een mildere straf. 'Het gaat hier niet om losrukken. Dan had Stengs de linkerarm kunnen gebruiken. Het is niet aan de speler om het recht in eigen handen te nemen. Uitlokking rechtvaardigt de reactie trouwens niet.'

Stengs was zelf aanwezig bij de beroepszaak. 'Ik heb niks toe te voegen, alles is gezegd', klonk het uit zijn mond voordat hij hoorde dat de beroepscommissie wel oog had gehad voor de argumentatie van zijn club. De straf werd aangepast. In plaats van vier duels moet hij drie wedstrijden op het strafbankje plaatsnemen naar aanleiding van zijn rode kaart.

Bekijk hier al onze video's
Meer Antwerp FC
Meer over Antwerp FC
Meer C. Stengs
Meer over C. Stengs
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.