Cruciale rol Nederlanders bij eerste Club-zege sinds het WK

Club Brugge heeft in zijn zevende wedstrijd sinds het WK en zijn vijfde onder nieuwe trainer Scott Parker eindelijk eens gewonnen. De in zware crisis verkerende kampioen had het lastig genoeg met staartploeg Zulte Waregem, maar won de streekderby wel, mede door een doelpunt van Noa Lang en een assist van Bjorn Meijer.

Zulte Waregem
1 - 2
Club Brugge
Club Brugge

Een mislukte doelpoging zette Club op koers. Ferran Jutglà's schot kwam niet in de buurt van de bedoelde bestemming, maar rolde via Hans Vanaken pardoes in de loop bij Noa Lang. De ex-Ajacied scoorde en bleek geen buitenspel te staan: 0-1. Liet Zulte Waregem, zonder Ruud Vormer omdat contractueel was afgesproken dat hij niet zou spelen tegen zijn broodheer, dat op zich zitten? Niet echt.

Essevee was strijdbaar en kwam na een half uur gelijk. Alessandro Ciranni, bekend in Limburg want ex-speler van MVV en Fortuna Sittard, zette voor, Clinton Mata werkte weg maar zo in de voeten van Alioune Ndour. De Senegalees scoorde: 1-1. De thuisploeg zette nu door: Jelle Vossen kopte raklings naast, Ndour stuitte op Simon Mignolet, die met een knappe save nog maar eens bewees waarom hij deze week werd uitgeroepen tot de beste speler op de Belgische velden.

Tegen de verhouding in werd het op slag van rust 1-2. Hoekschop van Casper Nielsen, doorgekopt door Bjorn Meijer en binnengekopt door Vanaken. Opnieuw richtte Waregem zich op. Vossen was er nu nog dichter bij dan voor rust, de oude spits krulde nu op de paal. Gaandeweg de tweede helft brak het Waregemse verzet. Borja López pakte in de slotfase nog rood voor het neerhalen van de doorgebroken Lang.

Zodoende kon Club eindelijk weer eens een wedstrijd winnen in de Pro League, dat was sinds oktober vorig jaar niet meer gebeurd. De regerend kampioen klimt weer naar de vierde plek, die straks genoeg is voor deelname aan de play-offs om de landstitel. De achterstand op koploper RC Genk is nog altijd vijftien punten, en dan hebben de blauwhemden ook nog twee wedstrijden minder gespeeld.