Geëmotioneerde Vertonghen maakt aangeslagen indruk na vroege wissel

Reacties

Jan Vertonghen zit in een moeilijke fase bij Tottenham Hotspur. De Belg maakte woensdag in de bekerwedstrijd tegen Southampton een aangeslagen indruk toen hij gewisseld werd.

Geëmotioneerde Vertonghen maakt aangeslagen indruk na vroege wissel
© Pro Shots

Vertonghen (32) beschikt over een aflopend contract bij Tottenham en raakte zijn basisplaats onlangs kwijt. Hij miste de eerste ontmoeting met Southampton in het FA Cup-toernooi en mocht zondag ook niet meedoen in de competitietopper tegen Manchester City. Woensdag kreeg hij in de replay tegen Southampton een nieuwe kans, maar met Vertonghen binnen de lijnen speelde Tottenham een zeer moeizame wedstrijd.

José Mourinho vond het al vroeg in de tweede helft nodig om in te grijpen en haalde Vertonghen binnen tien minuten na rust van het veld. De lichaamstaal van de Belgisch international sprak hierna boekdelen: hij sjokte naar de kant en maakte op de bank een aangeslagen indruk. Met zijn hoofd in zijn handen verzonk Vertonghen in een diepe gedachte.

Voor Vertonghen was het pijnlijk dat het na zijn wissel wel beter ging lopen bij Tottenham. Southampton kwam weliswaar nog op voorsprong, maar de ploeg van Mourinho boog deze met treffers van Lucas Moura en Heung-Min Son om tot een 3-2 achterstand. Door de zege plaatst Tottenham zich voor de achtste finales van het FA Cup-toernooi.

Tottenham hervat de competitie volgende week zondag met een uitwedstrijd bij Aston Villa.

Spelersprofiel

J. Vertonghen


Geboortedatum:
24 april 1987
Leeftijd:
37
Geboorteplaats:
Sint-Niklaas
Nationaliteit
België
Lengte:
1,89 m
Gewicht:
79 kg
Huidige club:
Anderlecht
Nationaal team:
België
Bekijk hier al onze video's
Meer Tottenham Hotspur
Meer over Tottenham Hotspur
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.