Tegenvallend Tottenham krijgt ook zonder Bergwijn te veel

Tottenham Hotspur hoeft onder José Mourinho niet de betere ploeg te zijn om een goed resultaat te kunnen behalen. Net als afgelopen zondag tegen Manchester City was Tottenham ook in de bekerwedstrijd tegen Southampton de mindere, en dat opnieuw in eigen huis, maar ook nu werd er weer gewonnen. Steven Bergwijn was niet van de partij.

Tottenham Hotspur
3 - 2
Southampton
Southampton

Drie dagen na zijn droomdebuut tegen City, waarin hij Tottenham Hotspur met een fraai doelpunt op het goede spoor zette voor een 2-0 zege, moest Bergwijn tegen Southampton op de tribune plaatsnemen. De Nederlander was niet speelgerechtigd voor de FA Cup-replay, omdat hij tijdens de eerste bekerontmoeting met The Saints nog onder contract stond bij PSV. Deze wedstrijd eindigde anderhalve week geleden in een 1-1 gelijkspel en dus moesten de ploegen woensdagavond op herhaling.

Zonder Bergwijn had Tottenham het opnieuw lastig met de ploeg van Ralph Hasenhüttl. Tottenham kwam door een eigen doelpunt van Jack Stephens weliswaar op voorsprong, maar Southampton was in Londen toch echt de beter voetballende ploeg. Danny Ings ramde al op de lat, voordat Shane Long de verdiende gelijkmaker binnenprikte. De aanvaller sloeg toe nadat Hugo Lloris een schot van Nathan Redmond niet overtuigend had verwerkt.

Southampton kon tevreden zijn over de eerste helft, al betekende het uitvallen van James Ward-Prowse (hij verliet het veld vijf minuten voor rust per brancard) een flinke tegenvaller. Met Jannik Vestergaard als vervanger voor Ward-Prowse bleef Southampton ook na rust de bovenliggende partij. Sofiane Boufal liet vijf minuten na rust een enorme kans om zijn ploeg op voorsprong te schieten onbenut.

Na een gemiste kopkans van Lucas Moura aan de overkant kwam Southampton twintig minuten voor tijd via Danny Ings alsnog op voorsprong. De gasten slaagden er niet in om deze over de streep te trekken. Lucas schoot de 2-2 tegen de touwen, voordat Heung-Min Son Tottenham na een zelf verdiende penalty naar de volgende ronde van het FA Cup-toernooi schoot. In de achtste finales zal Norwich City de tegenstander zijn.