Geëmotioneerde Giroud komt op voor kind: 'Van pesten breekt je hart'

Reacties

Olivier Giroud heeft zich van zijn beste kant laten zien. De Franse spits van AC Milan gebruikte zijn bereik om zich uit te spreken tegen pesten. Daarnaast liet de aanvaller een tienjarige jongen die gepest werd langskomen in San Siro.

Geëmotioneerde Giroud komt op voor kind: 'Van pesten breekt je hart'
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Nadat Giroud hoogte kreeg van het verhaal van de nog piepjonge Maël werd hij emotioneel geraakt. Het kind stopte met school, nadat hij herhaaldelijk gepest en gestalkt werd. 'Een kind zou nooit van school moeten hoeven veranderen', reageerde de spits.

'Als je zo'n kind hoort praten, breekt dat je hart', vertelde Giroud aan het Italiaanse RTL. De Fransman besloot de jonge Maël uit te nodigen bij een wedstrijd van AC Milan. Het slachtoffer van de pesterijen kon Giroud ook persoonlijk ontmoeten en kreeg een video-boodschap van de aanvaller.

'Je bent erg dapper en ik bewonder je enorm', sprak Giroud naar het kind uit. Later verklaarde de vader van Maël dat de jongen ontroerd was en begon te huilen toen hij hoorde van de aanvaller. Al drie jaar lang werd het kind dagelijks gepest. Inmiddels is de dader van school gestuurd.

Bekijk hier al onze video's
Meer Serie A
Meer over Serie A
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.