Gambianen van Bologna zetten Inter te kijk

Reacties

Internazionale heeft een pijnlijke nederlaag geleden in de strijd om de tweede plaats. Bologna verpestte een fraaie mijlpaal voor Romelu Lukaku.

Gambianen van Bologna zetten Inter te kijk
© Pro Shots
Internazionale
Internazionale
1 - 2
Bologna
Bologna

Inter had een mooie kans de achterstand op nummer twee Lazio te verkleinen. Door de nederlaag van de Romeinen tegen AC Milan (0-3) zou het verschil met een zege op Bologna nog maar één punt zijn. Halverwege de eerste helft zette Inter de eerste stap in die richting. Na een voorzet van Ashley Young kopte Lautaro Martínez op de paal. In de rebound sloeg Lukaku toe; 1-0.

Het was zijn twintigste treffer in zijn eerste dertig wedstrijden in de Serie A in het shirt van Inter. De Belg schaarde zich daarmee in een illuster rijtje. Slechts drie spelers in de historie van de Nerazzurri gingen hem voor; Giuseppe Meazza (1930), Stefano Nyers (1949) en Ronaldo (1998).

Zijn treffer leek ook de basis te worden voor de derde zege op rij voor Inter. Het Nederlands getinte Bologna, dat met Stefano Denswil, Mitchell Dijks en Jerdy Schouten aan de wedstrijd was begonnen, was enkele keren dicht bij een doelpunt. Doelman Samir Handanovic en de paal stonden de gelijkmaker voor de bezoekers in de weg.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De rode kaart voor Roberto Soriano na commentaar op de leiding leek na een uur een einde te maken aan de illusies van Bologna. Inter liet na de genadeklap uit te delen. Na een overtreding van Dijks op Antonio Candreva mocht Martínez vanaf elf meter aanleggen. De Argentijn faalde, zoals ook Roberto Gagliardini in de rebound op doelman Skorupski stuitte.

Gagliardini had sowieso niet zijn dag. De middenvelder stond met een fout aan de basis van de gelijkmaker van invaller Musa Juwara. De Gambiaan kreeg navolging van zijn landgenoot Musa Barrow, die het ook tot een tiental gedegradeerde Inter - Alessandro Bastoni kreeg twee keer geel – in de 81ste minuut in verlegenheid bracht. Het werd de winnende treffer, want in de slotfase werd niet meer gescoord.  

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Door de nederlaag bleef het Inter van Stefan de Vrij op vier punten van Lazio. Bologna zag door de overwinning de kansen op een Europees ticket verder groeien.

Serie A

Stand Serie A 2019/2020

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Juventus
38
26
5
7
76-43
+33
83
2
Internazionale
38
24
10
4
81-36
+45
82
3
Atalanta Bergamo
38
23
9
6
98-48
+50
78
4
Lazio
38
24
6
8
79-42
+37
78
5
AS Roma
38
21
7
10
77-51
+26
70
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.