Galatasaray heeft titel voor het grijpen na nieuwe hoofdrol Rodrigues

Reacties

Galatasaray heeft volgende week maandag aan een gelijkspel genoeg om zich voor de 21ste keer tot landskampioen te kronen. De ploeg van trainer Fatih Terim maakte in de voorlaatste speelronde geen fout tegen Yeni Malatyaspor: 2-0.

Galatasaray heeft titel voor het grijpen na nieuwe hoofdrol Rodrigues

Eigenlijk was het thuisduel met de nummer tien van de Süper Lig al na twaalf minuten beslist in het voordeel van Galatasaray, waar Ryan Donk en Garry Rodrigues een basisplaats hadden. Al na dertig seconden opende Younes Belhanda de score na terugleggen van Rodrigues en in de twaalfde minuut was de ex-speler van onder meer ADO Den Haag en FC Dordrecht ook de aangever bij de 2-0 van Bafétimbi Gomis.

Met zijn twee assists trok Rodrigues zijn topvorm door. Vorige week was hij twee keer trefzeker op bezoek bij Akhisarspor (1-2), terwijl de aanvaller uit Kaapverdië een week daarvoor één keer scoorde tegen Besiktas (2-0). De zege tegen Yeni Malatyaspor was voor Galatasaray de vijfde op rij in de Turkse competitie en de topclub heeft volgende week op bezoek bij Göztepe aan een punt genoeg om de landstitel te pakken.

Galatasaray heeft nu 72 punten uit 33 duels, drie meer dan Istanbul Başakşehir. Fenerbahçe kan maandag op gelijke hoogte komen met de ploeg van Eljero Elia als er wordt gewonnen bij Karabükspor. Beide clubs moeten dan echter hopen dat Galatasaray op de laatste speeldag verliest.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.