Galatasaray haalt op Deadline Day volgende grote naam binnen

Reacties

Juan Mata verruilt Manchester United voor Galatasaray. Het gaat om een transfervrije deal en de Spanjaard tekent voor twee seizoenen.

Galatasaray haalt op Deadline Day volgende grote naam binnen
© Pro Shots

De Spaanse middenvelder vertrok in juni 2022 bij Manchester United. Hij speelde afgelopen seizoen nog maar 409 minuten. Verschillende clubs, waaronder in de MLS, waren in de race voor de wereldkampioen van 2010. Toch kiest Mata voor Galatasaray. Hij wil graag blijven spelen op een hoog niveau in Europa.

De 34-jarige linkspoot kan terugkijken op een succesvolle periode bij Manchester United. In acht seizoenen speelde hij in totaal 285 wedstrijden waarin hij 51 doelpunten maakte en 47 assists verzorgde. De 41-voudig international won in zijn periode bij United de FA Cup, League Cup en de Europa League. Laatstgenoemde prijs pakte hij onder leiding van Louis van Gaal.

Topaankopen
Waar de transfermarkt in veel landen al gesloten is, is het donderdag Deadline Day in Turkije. Galatasaray sloot in de laatste dagen nog een aantal grote transfers af. Zo huurt de Turkse topclub Mauro Icardi van Paris Saint-Germain. Eerder haalde de huidige nummer 7 van de Süper Lig Dries Mertens (Napoli) en Frederik Mitsjø (AZ) al binnen. Ook oud-Vitesse-speler Milot Rashica kwam donderdag op huurbasis over van Norwich City.

Het is niet zo gek dat Galatasaray zo veel grote namen binnensleept. Vorig seizoen eindigde de club op slechts de dertiende plaats in de Turkse competitie. Een herhaling van dat scenario wil men koste wat kost voorkomen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Mata
Meer over Mata
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.