Gabri begint trainerscarrière bij 'circus' FC Sion

Reacties

FC Sion is in de zoektocht naar weer een nieuwe trainer bij oude bekende Gabri terechtgekomen. De Spaanse oud-Ajacied noemde de Zwitserse club een paar jaar geleden nog 'een circus'.

Gabri begint trainerscarrière bij 'circus' FC Sion

FC Sion heeft vooral door toedoen van voorzitter Christian Constantin geen beste naam in het Zwitserse voetbal. De preses is voor meer dan een jaar verbannen uit de stadions na het slaan van een tv-analyticus. Bovendien is het een komen en gaan van trainers. Paolo Tramezzani was vorige week de 39ste trainer die door Constantin in zijn negentien jaar bij FC Sion aan de kant werd geschoven.

Ook Gabri is bekend met de strapatsen van de voorzitter. De 38-jarige Spanjaard keerde in 2011 Qatar de rug toe om bij FC Sion zijn carrière te vervolgen. Door een trainingsachterstand, blessures en problemen over zijn speelgerechtigheid kwam hij niet verder dan vijf duels. Na minder dan een half jaar was het avontuur weer voorbij.

In de maanden bij de schandaalclub maakte Gabri genoeg mee om nooit terug te keren. FC Sion had een FIFA-verbod getrotseerd en toch spelers aangetrokken, onder wie de oud-Ajacied. Het leverde onder andere een Europese verbanning op. Via de rechter werd afgedwongen dat de nieuwelingen wel speelgerechtigd waren.

'Constantin had mij er in de onderhandelingen niets over verteld', keek Gabri in 2014 in het voetbalmagazine Zwölf terug op de bizarre tijd. 'En in december werd mijn contract eenzijdig en zonder reden ontbonden. Ik zat van de ene op de andere dag zonder club. Dat was me nog nooit overkomen. Dat was de moeilijkste periode van mijn carrière. Sion, dat is een circus.'

Maar Gabri, die na zijn actieve carrière als jeugdtrainer terugkeerde bij Barcelona, ziet vijf jaar na zijn afscheid toch genoeg perspectief om trainer te worden bij FC Sion. Volgens Zwitserse media wordt hij deze week gepresenteerd.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.