Stadionverbod en megaboete voor Sion-voorzitter na in elkaar slaan tv-analyticus

Reacties

De Zwitserse bond heeft Christian Constantin voorlopig verbannen uit de stadions. De voorzitter van FC Sion is meer dan een jaar niet welkom.

Stadionverbod en megaboete voor Sion-voorzitter na in elkaar slaan tv-analyticus

Constantin heeft door eerdere (verbale) uitspattingen al geen goede naam in Zwitserland. Maar de voorzitter van FC Sion heeft het nu nog bonter gemaakt getuige de uitspraak van de Zwitserse tuchtcommissie. Naast een boete van 86 duizend euro krijgt hij een stadionverbod van veertien maanden.

De straf volgt op een bizar incident na het duel met FC Lugano van 21 september. Constantin viel analyticus Rolf Fringer aan, die daarbij enkele tikken incasseerde. De voorzitter van FC Sion was het niet eens met het commentaar van de expert, die de preses een paar dagen eerder een narcist had genoemd. 'Ik heb hem een schop van achteren gegeven en dat heeft me goed gedaan', was de reactie van Constantin. 'Als je wordt aangevallen, moet je je verdedigen.'

De manier waarop zorgde voor commotie en onbegrip. Volgens de Zwitserse tuchtcommissie was de zware straf daarom op zijn plaats vanwege het vergrijp én de voorbeeldfunctie van Constantin.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.