Frivool NAC geeft zege op Sparta uit handen

Reacties

Sparta Rotterdam heeft de kracht van NAC Breda ondervonden. Maar De Kasteelheren legden ook de Brabantse kwetsbaarheid bloot, met een punt als resultaat (2-2).

Frivool NAC geeft zege op Sparta uit handen

NAC-trainer Stijn Vreven beseft dat hij een zeer jonge en ook onervaren ploeg tot zijn beschikking heeft. Vorige week stuurde de Belg tegen PSV de jongste NAC-basisploeg (gemiddeld 21 jaar en 219 dagen) ooit het veld in. Vijf dagen later had diezelfde basisploeg de ervaring van het thuisduel met PSV (1-4) erbij gekregen.

Tegenover dat gebrek aan ervaring staat een flinke dosis aanstormend talent. Tegen Sparta Rotterdam kwam dat er ook uit met hoogstandjes van onder anderen Paolo Fernandes en Manu García. Het frivole spel bleef aanvankelijk zonder resultaat. De Sparta-defensie, met de routiniers Bart Vriends en Michel Breuer centraal achterin, bleef zonder veel problemen overeind.

In de 42ste minuut betaalde alle inspanning zich dan toch uit voor NAC. Sparta-doelman Roy Kortsmit kon aanvankelijk de kopbal van Pablo Marí nog keren, maar was in de rebound kansloos op de inzet van de NAC-aanvoerder.

Angeliño stond met zijn vrije trap aan de basis van de 1-0. De Manchester City-huurling was vroeg in de tweede helft ook de aangever van de 2-0 van Rai Vloet. Na zijn corner kopte de middenvelder raak. Het bleek niet genoeg voor de eerste zege sinds de terugkeer in de Eredivisie.

Sparta was wakker geschud door de tweede Brabantse treffer. De Rotterdamse equipe trok het initiatief naar zich toe. Na waarschuwingen van Ragnar Ache en Loris Brogno kwam in de zeventigste minuut de aansluitingstreffer op het scorebord. Na een corner van Craig Goodwin belandde de bal via het hoofd van Michel Breuer bij Ache. De vervanger van Dalibor Volas was met het hoofd de Bredase defensie de baas.

Gesteund door de treffer voerde Sparta de druk op het NAC-doel op. De jonge thuisploeg moest achteruit, maar gaf zeker aan de andere kant ook tekens van leven. In de tachtigste minuut openbaarde Manu García zijn kwaliteiten. Na een zeer fraaie aanname zette hij met een afgemeten pass Thierry Ambrose vrij voor Korsmit. De aanvaller liet de kans liggen zijn ploeg te bevrijden.

Het kwam NAC duur te staan. Ache was in de 84ste minuut opnieuw de gevierde man bij Sparta door van dichtbij de 2-2 op zijn naam te zetten. De buitenspelclaims waren onterecht. Sparta probeerde na de gelijkmaker nog meer. Ook NAC nam geen genoegen met een punt. Manu García was met een schot op de paal dichtbij, maar beide ploegen moesten genoegen nemen met een gelijkspel.

Met de remise heeft NAC Breda het eerste punt van het seizoen te pakken. Sparta heeft twee punten overgehouden aan de eerste drie speelrondes.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.