Frenkie de Jong zet vraagtekens bij arbitrage: 'Dan moet je die tweede ook geven'

Reacties

Barcelona bleef zaterdagavond steken op een gelijkspel (2-2) op bezoek bij Real Sociedad. De Catalanen kwamen aanvankelijk terug van een achterstand, maar slaagden er daarna zelf niet in hun voorsprong vast te houden. Daarbij was een interessante rol weggelegd voor de arbitrage.

Frenkie de Jong zet vraagtekens bij arbitrage: 'Dan moet je die tweede ook geven'

Real Sociedad pakte namelijk al binnen een kwartier de een voorsprong, toen Sergio Busquets bij een hoekschop aan het shirt van Diego Llorente trok en dat moest bekopen met een penalty: Mikel Oyarzabal benutte die. Drie goals later stond het 2-2 en deed zich een situatie voor waarbij Barcelona recht meende te hebben op een penalty.

Ditmaal werd Gerard Piqué aan het shirt getrokken door Llorente, maar arbiter Javier Rojas wilde er niet aan. Dit tot verwondering van Frenkie de Jong, die de situaties zeer op elkaar vond lijken. 'Als je voor dat incident met Busquets een strafschop toekent, dan moet je dat ook doen bij het incident met Piqué', sprak De Jong na de wedstrijd voor de camera’s van Barça TV.

De Jong speelde niet zijn beste wedstrijd tegen Real Sociedad. Na afloop erkende hij dat de wedstrijd in San Sebastián zwaar was. 'Het werd ons niet gemakkelijk gemaakt, de druk stond er voortdurend vol op. Gelukkig kwamen we na het doelpunt met een reactie en een antwoord, dat was positief. Die late goal van hen deed wel pijn, want wij speelden in die fase beter.'

Na de remise tegen Real Sociedad staat Barcelona nog wel bovenaan, maar de voorsprong op Real Madrid bedraagt niet meer dan één punt. De rivaal gaat zondag op bezoek bij Valencia en kan Barcelona dan aflossen als lijstaanvoerder. Woensdag volgt El Clásico in Camp Nou.

LaLiga

Stand LaLiga 2019/2020

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
38
26
9
3
70-25
+45
87
2
Barcelona
38
25
7
6
86-38
+48
82
3
Atlético Madrid
38
18
16
4
51-27
+24
70
4
Sevilla
38
19
13
6
54-34
+20
70
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer LaLiga
Meer over LaLiga
Meer F. de Jong
Meer over F. de Jong
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.