Frenkie de Jong onzichtbaar bij Barça: 'Voor speler van zijn niveau onvergeeflijk'

Reacties

Barcelona swingt dit seizoen niet in uitwedstrijden en dat was zaterdag tegen Real Sociedad (2-2) niet anders. Op het middenveld kon Frenkie de Jong deze keer het verschil niet maken.

Frenkie de Jong onzichtbaar bij Barça: 'Voor speler van zijn niveau onvergeeflijk'
© Pro Shots

De Spaanse media zijn haast wekelijks lovend over De Jong, maar bij de spelersbeoordelingen van de wedstrijd in Estadio Anoeta werd de Nederlander niet gespaard. Vooral AS was kritisch over het optreden van De Jong. 'Het was een van zijn slechtste wedstrijden sinds hij voor Barcelona speelt', concludeert deze krant.

Er wordt wel direct een kanttekening geplaatst: 'Het was niet zo dat Frenkie slecht voetbalde, helemaal niet zelfs, maar zijn aandeel in de wedstrijd was minimaal. In sommige delen was hij zelfs onzichtbaar en voor een speler van zijn niveau is dat onvergeeflijk.'

Door het puntenverlies heeft Barcelona Real Madrid de kans gegeven om de koppositie in La Liga over te nemen. Woensdag staan de twee titelkandidaten tegenover elkaar in Camp Nou, voor de eerste Clásico van dit seizoen. 'Dan wordt de beste versie van De Jong weer verwacht', aldus AS.

Marca houdt het kort ('Frenkie verrichtte veel werk, maar liet aanvallend gezien niet veel zien') en Mundo Deportivo concludeert dat De Jong als verliezer uit de strijd met Martin Ødegaard is gekomen. 'Een voorwaartse sprint in de slotfase was het beste moment van Frenkie in de wedstrijd.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.