Franse fans zien beauty Griezmann, blessure Benzema en glansrol Giroud

Reacties

Frankrijk heeft in de laatste oefenwedstrijd voor het EK gewonnen van Bulgarije. De aanwezige fans van de wereldkampioen (die weer eens in het stadion mochten zitten) konden juichen na een fraaie treffer van Antoine Griezmann, maar zullen zich toch zeker ook zorgen maken om het uitvallen van Karim Benzema. Zijn vervanger Olivier Giroud pakte uiteindelijk de spotlights.

Franse fans zien beauty Griezmann, blessure Benzema en glansrol Giroud
© Pro Shots
Frankrijk
Frankrijk
3 - 0
Bulgarije
Bulgarije

Het Franse sterrenensemble begon de voorbereiding op het EK vorige week met een eclatante oefenzege op Wales (3-0). Net zoals in die wedstrijd werd de voorhoede-om-van-te-watertanden ook dinsdagavond tegen Bulgarije gevormd door Griezmann, Kylian Mbappé en Benzema. Op het middenveld maakte ook N'Golo Kanté voor het eerst sinds zijn Champions League-triomf met Chelsea zijn opwachting, waardoor Les Bleus op volle oorlogssterkte aantraden in Saint-Denis.

Frankrijk kreeg in het eerste halfuur al de nodige kansen, maar pas in de 29ste minuut was het raak. Griezmann probeerde het met een schitterende omhaal, na een geblokt schot van Mbappé, waarna de bal via een Bulgaarse verdediger in het doel verdween: 1-0. Het leek dus een mooie avond te worden, al was het uitvallen van Benzema (op het oog met een bovenbeenblessure) daarna een forse domper. Hij ging met een van pijn vertrokken gezicht naar de kant, het is de vraag hoe ernstig het is.

Tekst gaat verder onder de video.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De vervanger van Benzema was Giroud, de spits van Chelsea wist in de laatste paar minuten voor tijd zelfs nog tweemaal te scoren. Nadat Mbappé een grote kans had gemist en Birsent Karagaren aan de overkant een enorme mogelijkheid op de 1-1 had verprutst, werkte Giroud bij de eerste paal knap zijn 45ste interlandgoal binnen. In blessuretijd tekende hij zelfs voor nummer 46. Nu heeft hij nog maar vijf treffers minder dan Thierry Henry, de all-time topscorer van Frankrijk.

Het bleef in het restant bij 3-0. Zo sluit Frankrijk de voorbereiding op het EK in ieder geval cijfermatig af met een opsteker, maar is het afwachten hoe groot de domper rondom de fysieke gesteldheid van Benzema gaat worden. Met Giroud is er in ieder geval een stand-in die weet wat scoren is.

Artikel gaat verder onder de video.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Polen
Polen
2 - 2
IJsland
IJsland

Polen (dat op het EK in de poule zit bij Spanje, Zweden en Slowakije) kende een matige generale repetitie. Door blessures ontbreken spitsen Arek Milik en Krzysztof Piatek in de EK-selectie, waardoor Robert Lewandowski de bekendste aanvaller is. De vedette kwam echter niet tot scoren in de 81 minuten dat hij meedeed. Piotr Zielinski en Karol Swiderski deden dat wél, maar zij poetsten daarmee de goals van AZ'er Albert Gudmundsson en Brynjar Ingi Bjarnason weg, waardoor er na negentig minuten een 2-2 eindstand op het bord stond.

Overige uitslagen EK-deelnemers:


Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.